Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Toplumda saygınlığınızın olmadığını düşünüyorsanız yalancı bir imajla insanları kandırabilirsiniz

Toplumda saygınlığınızın olmadığını düşünüyorsanız yalancı bir imajla insanları kandırabilirsiniz
 

Zaten yaşadığımız toplum adeta bir asalet arenası. Adamın cebinde para var diye karşısında eziliyorum. Zengin olduğu için insan itibarlı olur mu ya. Şeapıyım senin parana tövbe tövbe! Buldun, çaldın belki piyangodan çıktı. Literatür asalet karakterdedir diye bas bas bağırıyor, dört dörtlük adama selam bile vermiyorlar beee! Ayılarla dayılar kol kola, arkalarından bakakalıyoruz emmişim!

İyi adam olmanın heç bi getirisi yok. Esvaplarımızı yıkıyoruz yine kar etmiyor; killi Dursun önden yürüyor! Teh be içine tüküreyim dünya senin! Kitaplar yalan yazıyor emmişim! Biraz onur, biraz gurur, az biraz itibar; doğru yürüyem de adam sansınlar diye kazık gibi oldum kim bakar, adın koç değil, koçlak değilken!

Baktım olmuyor, deli Korkut yeryüzünün Tanrısı benim ya, itibar hırsızlığını meşru kıldım anasını satıyım. Ağam bizim paramız yok, olacağı da yok. Değil mi ki zenginin önünde amuda kalkılıyo, artık bizi bilmeyen yerlerde biz de zenginiz; cebimize mi bakacaklar!

Yetmez ki, entelektüel de olacakmışsın… Ha bak bunu olacan; öküzleri resepsiyona almazlar! Lakin entel olmak kolay da tüel olmak zor. İkisi bir arada olmasa olmaz mıydı keh keh keh!

Korkut cıvıdı sanıp gevşemeyelim, bizi bilen bilir ölüyü bile gülerek gömeriz, yemişim ayı suratlı ciddiyetleri! Konu önemli. Bilumum fakir fukara, orta direk nevinden insaniyet benim ülkemde itibarsız. Kel Ahmet, koca Dursun, yırtık Niyazi, çoban, bekçi efendi, yaşlı amca, Hatçe karı, Meftune’nin yetimi ve sairat bir yanda, Hocam, üstat, seyit efendi, Hoca efendi, bilmem ne beyefendi, diba, dida, dido, süper star, haziret, patron vs bir yanda.

Bir yanda üstat diğer yanda tuvalet bekçisi; yaşanmaz bu hayat! Sahtekârların dünyasında heç öyle dürüst olamam, yalan mubahtır! Lakin şeklinize uygun olsun, gözleri baygın olsun; vezir olacağım diye rezil olmayın. Yalan söyleyin, kendinizi başka tanıtın. Boş verin “eşeğe semer vursan yine eşektir” lafına, alnınızda mı yazıyo. Kasım kasım kasılın, İsviçre’de şatonuz, Maldivler’de yatınız olsun; gidip bakacak değiller ya. Hem baksalar da ad mı yok, Hasan Fellah, Hüseyin yallah. Olmadı sakal makal, hacı Üziveddin, Racalardan.

Baktın koca bulamıyorsun Lale Belkıs’ın torunuyum de, kuşum Aydın’ı referans göster. Sakın Korkut deme, müzmin bekâr kalırsın valla! Ben kendim de şahsen evlenebilmek için Mekke valisi Haccac’ı aracı koydum, korkudan hemen verdiler. Ama şimdi geri almaları için aracı bulamıyom hah hah hah!

Merak etmeyin bu yaptığınızla en fazla onlar kadar sahtekâr olursunuz, denge sağlanır. Cennette huriyi, Nuri’yi boş verin; sümüklü Zehra ile ayı Dursun neyinize yetmiyor. Size itibar lazım ya sümüklü Zehra’ya Saba melikesinin çirkin torunu deyin, sümüğünü silin ama. Ayı Dursun’a nam gerekmez, sürüden sayılır!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..