Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Toplumsal barışa “1” karaca yeter

Toplumsal barışa  “1” karaca yeter
 

1 Karaca yeter


 “ Biz bu topraklardaaa…” diye başlayan cümleler bugünlerde çok daha sık duymaya başladık. Oysa, yıllardır dilinden “ toprak “ kelimesini düşürmeyip, günümüz ve gelecek kuşaklar için mücadele eden, hayatını doğanın korunmasına adamış koca bir çınarımız, bir guru’muz var; Hayrettin Karaca.

Hükümet, "toplumsal barışı " sağlamak için 63 akil adamdan oluşan heyeti yurt sathına sürdü. Kimi yerde davul- zurna ile karşılanıyorlar, kimi yerde yuh'larla... 

Türkiye; çok değerli insan ve doğal kaynaklarını yıllardır yitiriyor.
63 akil adamın, 63 meziyeti var.

Ama hiçbirinin,BM Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası UNCCD önderliğinde Dünya’da ilk kez verilen Land for Life “Yaşam İçin Toprak”  Ödülü, Alternatif Nobel Ödülü olarak adlandırılan ‘The Right Livelihood Award “Doğru Yaşam Onur Ödülü’ ve BM tarafından ‘Orman Kahramanı’ ödülü yok.


Hiçbirisi, Sayın Hayrettin Karaca'nın yıllardır söylediği; " Doğayla barışmadıktan sonra, toplumlar ve insanlar arasındaki barışın hiçbir değeri yoktur". “Toplumsal barış topraktan gelir. Toprağın yerine başka bir şey koyamazsınız. Açlığın, yoksulluğun, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, çaresizliğin temelinde toprak var. Aç insanlarla barış kurulabilir mi? “ düşüncesine yakın değil.

Bu yüzden, diyorum ki, “Toplumsal barış için  “1”Karaca yeter.”

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..