Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Toplumumuzda ki Mustafalar ve Tahayyülleri. Sizin ki hangileri?

Toplumumuzda ki Mustafalar ve Tahayyülleri. Sizin ki hangileri?
 

Toplumumuzda çeşitli Atatürk tahayyülleri var. En önemlileri şu şekilde.

1- Milliyetçi Osmanlı Askeri Mustafa,

2- İslamcı ve Devrimci Mustafa Kemal,

3- Solcu ve Batılı Atatürk.

Evet bu şekilde Atatürk tahayyüllerimiz.

Tıpkı Hz. Muhammed'de olduğu gibi. Hz. Muhammed'de çeşitli tahayyüllerde gezmekte.

1- Postun üstünde zikir çeken Hz. Muhammed,  

2- Uçan, göğe kaçan ve mucize yapan, keramet sahibi hayattan kopuk şefaatçi Hz. Muhammed

3- Hayatı mücadele ve çabayla emekle geçen Hz. Muhammed.

Aslında bu iki Mustafa'nında halkın kafasındaki tahayyülleri bir noktada aynı. İkiside yarı tanrı yarı insan konumunda ve biri Laik kesimin İlahı diğeriyse geleneksel kesimin İlahı. Sözde Müslümanlarız.

A- Bir Milliyetçi ve eğilimi MHP olan kişinin kafasındaki Atatürk Mustafa'dır. Kafasında Yeniçeri şapkası olan veya Fes olan resim vardır. O Atatürk, milliyetçidir. Yurdu düşmanlardan kovmuştur. Komünizm tehlikesine karşı uyarmış ve "Komünizm nerde olsa başını ezeceksin" sözünü kulağına küpe yapmıştır.

B- Bir muhafazakar sağcı, Atatürk'ü kalpaklı tahayyül eder, Balıkesir konuşmasını ve Kuvva Bayraklarında "Muhammed'in Yardımcıları" yazan sancaklarda görür Mustafa Kemal'i, Padişah onu özel görevle görevlendirmiştir. Bir diğer kesim Muhafazakarsa onu İngiliz ajanı gibi görür. O Batılıların yapmak isteyip de yapamadığını astığı astık kestiği kestik yöntemlerle gerçeklştirmiştir diye inanır. Muhafazakarların Hz. Muhammed'e bakışı ise çok renklidir. Onu kimisi postun üstünde sakalı 2 karış olarak hayal eder, kimisi keramet sahibi, mucizeci Allah'la namaz pazarlığı yapmış usta ticari kişilik olarak görür. Kimisi de onu büyük İslami devrimci olarak görür.

C- Sol ve ilerici kesimse Atatürk'ü en büyük devrimci ve ilerici olarak görür. Yılların köhne zihniyetine darbe indirmiştir. Bu şekilde düşünen kişilerin kafasında Atatürk silindir şapkalı ve büyük vizyon sahibi kişidir. Bu kesim eskiden Hz. Muhammed'den hiç hoşlanmazdı ama aslında onun anlatılanın aksine büyük devrimler yapmış bir insan olduğunu gördükçe görüşlerde değişmeye başladı. Yeni nesil Sol Atatürkçü ile eski nesil Sol Atatürkçü arasında Hz. Muhammed'e bakışta farklılıklar var. 

Peki gerçek Mustafa Kemal Atatürk ve gerçek Muhammed Mustafa kimdir?

Bunu bilmenin en emin yolu kesinlikle yukarda saydığım vizyonlara değil NUTUK ve KURAN MEALİ okunarak gerçeğe ulaşılabilir. Bu sayede her ikisininde yapmaya çalıştığı ortaya çıkmış olur. Gerçek Kemalizm ve gerçek İslam ancak bu şekilde ortaya çıkabilir.

Benim ne düşündüğüme gelince, ben ilkinin (NUTUK'UN) Anadolu bedeninin tekrar oluşmasına ( Kuran'ın Mealinin Yazımına da yol açtı)  katkı sağladığını diğerinin (KURAN'IN) ise Anadolu Ruhunu temsil ettiğini düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? 

Lütfen yorumlarınızı yazınız.

Saygılar

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..