Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
İzmir
 

Toprağa ruh verdiler...

Toprağa ruh verdiler...
 

Toprağa ruh veren kursiyerler, birbirinden güzel eserler yarattı. Jüri, seçimlerde zorlandı.


Konak Belediyesi’nin düzenlediği seramik kurslarına katılan kursiyerler yeni eserler üretmeye başladılar. Kursun sonunda Pervin Özdemir Atölyesi Alsancak Soroptimist Kulubü ‘’Su Hayattır ‘’ projesi kapsamında seramik yarışması düzenledi. Birbirinden başarılı eserleri yarıştı ve jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın da jüri üyesi olarak yer aldığı yarışmanın sonunda 140 eser arasından seçilen 10 seramik çalışması ödül almaya değer görüldü. İlk üç sırayı Neşe Çubuk, Cavidan Kecik ve Nermin Yenice paylaştı. Kursiyerlerden Yıldız Belger, Nurper Aker ve Özge Ercan ise mansiyon ödülü sahibi oldu. Konak Belediyesi özel ödülünü Ümit Bilgiç, Konak Belediyesi Spor Kulübü ödülünü Melike Enginbaş, Selmin Günöz ödülünü Neslihan Üçkardeşler elde ederken, tek erkek kursiyer Enver Aker, Konak Belediyesi Kültür Derneği ödülünü kazandı.

Seramik sanatçısı Pervin Özdemir öncülüğünde düzenlenen seramik kurslarından başarılı sanatçılar yetiştiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak’ta kültür merkezlerinin akademi gibi çalıştığını vurguladı. 140 eserin seçiminde jürinin zor karar aldığını belirten Tartan, eserlerin 22 Aralık tarihinde Çetin Emeç Sanat Merkezi’nde sergileneceğini duyurdu

İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir’in atölyesinde çeşitli meslek gruplarından kişilerin, yaratılarını toplumla paylaşmak için çalışmalarını büyük bir hevesle sürdürdüklerini hatırlatan Tartan,”Çeşitli alanlarda ,değişik meslek gruplarında çalışmış kişiler, toprağa ruh vermek için bir araya geliyorlar.Ellerine aldıkları kili, şamotu ve beyaz topraktan oluşan çamuru , hayal güçleri ile şekillendirerek, pişirip sergilenmek üzere atölyenin en güzel yerine koyuyorlar “diye konuştu.

Sanatın her dalının çok güzel olduğunu belirten Pervin Özdemir de, seramiğe gönül veren herkese işliğinin kapısının açık olduğunu belirterek, “Yeni sanatçıların ortaya çıkmasında küçücük bir katkım oluyorsa kendimi dünyanın en mutlu insanı sayarım’’ dedi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..