Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '21

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

TOPRAK ANA

 

Havasına suyuna taşına toprağına
Bin can feda bir tek dostuma
Her köşesi cennetim ezilir yanar içim
Bir başkadır benim memleketim

Hepimizin bildiği, Anadolu kokan, toprak kokan, Vatan kokan bir şarkıdır bu eskimeyen, 70 kuşağının çok iyi bildiği. Gerçekten bir sokak röportajı yapsak ve insanlara şu üç soruyu yöneltsek. 1-Vatanını seviyor musun ?

2-Peki, Vatanın için ne yapıyorsun?

3-Vatanın için neyi göze alırsın?

Yurdum insanının cevaplarını duyar gibiyim. Ne diyorsun sen ya Vatan sevilmez mi? Seviyoruz tabi ki. Bizde böyle, Çünkü Vatan dediğin neden sevdiğini bilmesen de sevilir koşulsuzca.

İkinci soru da ise durup düşünürüz, gerçekten ben kimim ve Vatanım için ne yapıyorum!?

Üçüncü sorunun ise cevabı bellidir. Biz var ya biz bu Vatan için ölümü de göze alırız.

Peki tamam. Gelelim ikinci soruya. Ne yaptık bu Vatan için ?

Atalarımızın kanlarıyla, analarımızın gözyaşlarıyla sulanmış bu toprakları koruya bildik mi mesela? Topraklarımıza sahip çıka bildik mi mesela? Dağları patlatıp, yeterince yol yapmadık mı? En verimli ovaları, tarım arazilerini köylünün çiftçinin elinden alıp yeterince havaalanı yeterince evler, villalar, saraylar, toplu konutlar yapmadık mı? Yeşilin en bol olduğu, kurda, kuşa, arıya, börtü böceğe yuva olan, en güzel balları üreterek ülkemize, doğaya sonsuz katkısı olan güzelim ormanları, ormanlarda ki hayvanları yok ederek maden ocakları açmadık mı ? Karadeniz yaylalarını, nehirleri, gölleri ehlileştirip barajlarla doldurmadık mı? Dünyanın en güzel zeytinlerinin yetiştiği zeytinlikleri kesip yerine dubleks villalar, tatil köyleri yapmadık mı?  Ya ne diyim hangi birini sayacağımı şaşırdım, bitmiyor, bitmiyor tövbe tövbe.  Toprağa kısırlaştırıp yerini betonlara maden ocaklarına bırakmadık mı? Toprak toprak olalı böyle zulüm görmedi. Aşık Veysel’in sadık yârine ne yaptık böyle?

İlk başta verilen cevaplar bizim toplumsal bilinç atımızdan gelen cevaplardır aslında. Üst perdelerden konuşmayı pek severiz. Bende bugün böyle üst perdeden bir yazı yazmayı seçtim ki az da olsa kendimizi boy aynasında bir görelim diye. Sözüm meclisten dışarı derler bizim oralarda. Varsın bu sözler de meclisten içeri olsun, ister alının üstünüze ister alınmayın. Sözüm Vatanını seven herkese.

Topraklarımız elden gidiyor a dostlar ve bunu bizler yapıyoruz. Para için topraklarımızdan vaz geçiyoruz. Zenginlerin kasaları dolsun diye oynanan oyunlara, dönen dolaplara alet oluyoruz parayla satın alınıyor topraklarımız, yakılıyor, yıkılıyor pes ediyoruz tövbeler olsun. Önceden Yurdun efendisi olan köylüye ne oldu? Toprak zengini mi oldular ? Hayır tabi ki. Hile ve desiseler, yaptırım ve yasalarla, ellerinden alındı topraklar. Bazıları yaşlandı, yoruldu toprakla hem dem olmaktan, gençlere bırakılan yerler yenilip gitti. Çocuklar okudu herkes kendi aleminde yaşamaya başladı, köylerde insan kalmadı, kalan mücadele edemez oldu. Şimdilerde ise öyle bir süreç yaşıyoruz ki akıllara zarar. Tarım ülkesi olan yurdumuz da ne toprak kaldı ne tohum. Çiftçinin durumu içler acısı, güzelim tarım arazilerine ovalara el konularak toplu konutlar yapılıyor. Yahu bu kadar toplu konut yapıyorsunuz da 5,10 sene sonra  bu insanlara ne yedireceksiniz, amacınız ne? Ben sayısal veriler rakamlarla konuşmuyorum, görünen köy kılavuz istemez. Türkiye’nin bir çok yerini dolaşmış bir insan olarak yazıyorum bunları. Biraz önce okuduğum bir haberde yangın bölgelerinin bir çoğunun imara açıldığı, maden ocaklarına peşkeş çekildiği yazıyor. Yangın bölgelerinde dolaşan fısıltıyı doğruluyor yani. Topla tüfekle savaşla kazanılan bu güzel coğrafyayı şimdilerde parça parça satıyorlar.

Ey insanlar, ey köylüler, ey çiftçiler, ey gençler izin vermeyin. Toprağınıza, taşınıza, tohumunuza, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN. Bir dönem Ata Tohumu kampanyası yapıldı, hani ne oldu o Ata tohumlarına https://www.tarimdanhaber.com/desteklemeler/saracoglu-2020-yilinda-isteyen-herkese-ata-tohumu-verilecek-h12932.html

Toprak ve tohum en hayati iki kaynak, geçmişten geleceğe sahip çıkmamız gerek en önemli iki öğe, olmazsa olmazımız. Yol yapıyoruz, toplu konut yapıyoruz, hava alanı açıyoruz, maden ocakları açıyoruz taş kökü mü yiyeceğiz. Bıkmadık mı yol zenginleri, ev zenginleri, maden zenginlerine kul köle olmaktan. Geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak yediğimiz, içtiğimiz şeylerden geçer bunun yolu. Çocuklarımıza toprağı sevdirelim ama önce bunu bizim yapmamız yaşamamız lazım değil mi? Bizde olamayanı çocuğumuza nasıl verelim?

Zor zamanlardan geçiyoruz a dostlar, bütün bu yaşananların ardında bizi bekleyen böyle bir sürecin içinde göz ardı ettiğimiz bir de bu mesele var hatta belki de bütün bu yaşananların ana sebebi. Ne olur görmezlikten gelmeyin. Toprağımıza, tohumumuza sahip çıkmak Vatana sahip çıkmaktır unutmayın. Varsın biraz tozlu topraklı yollarda yürüyelim, varsın 1 kişinin 10 tane evi olmasın, varsın maden zenginleri olmasın, atı alan Üsküdar’ı geçmesin. Toprak ana öyle merhametlidir ki zamanı geldiğinde hepsi için bize kolaylık sağlar. TOPRAK ANAMIZA SAHİP ÇIKALIM.

 
Toplam blog
: 48
: 175
Kayıt tarihi
: 19.08.13
 
 

Çok bildiğimden değil anlamak ve anlam kazanmak için yazıyorum, anlamlarla var olmak adına, herke..