Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Topraktan Uzak Bir Yaşam ve Torakla Buluşmanın Faydaları

Topraktan Uzak Bir Yaşam ve Torakla Buluşmanın Faydaları
 

Toprak tükettiğimiz gıdaların menşei olması ile bizim için çok büyük ve önemli bir hizmet vermesinin yanında toprak ile direkt temas etmenin de bizim için ilginç faydaları var…

Ellerin ve ayakların toprak ile temas etmesi vücutta biriken negatif enerjinin toprağa aktarılması şeklinde muazzam bir faydası vardır. Yaz aylarında mümkün olduğunca bağda, bahçede yalın ayak yürümek, ağaçla, çiçekle uğraşmak, toprağa çıplak elle ve çıplak ayakla temas etmek bu açıdan müthiş faydalıdır. Hatta aynı fayda abdest’te de vardır. Toprak gibi su da vücuttaki negatif enerjinin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

Elektriğin boşaltımı yanında toprakta yer alan onlarca faydalı bakteri de vücudumuz için çok faydalı ve gereklidir. Toprağa teması olan insan söz konusu bakterileri de bu şekilde almış olur. Temiz topraktan korkmaya gerek yoktur. Toprağı alıp da ağzımıza atmadığımız müddetçe mesele yok. Hatta atsak bile mesele değil. Zira küçük çocuklar, bebekler ellerine toprağı doldurup ağızlarına atarlar. Bu hareketleri hem vücutlarında bakteri florasının gelişimi için hem de bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için çok kıymetlidir. Paniğe gerek yok!

Herkese toprakla iç içe sağlıklı bir yaşam dilerim…

 
Toplam blog
: 7
: 144
Kayıt tarihi
: 08.01.18
 
 

Herkes Sağlıklı Yaşam'dan bahsediyor. Herkesin elinde kalın kitaplar, karmaşık programlar, adı du..