Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Topuk çatlakları ve bitkisel topuk çatlağı kremi

Topuk çatlakları ve bitkisel topuk çatlağı kremi
 

Topuk Çatlakları & Ayak Sağlığı Bitkisel Tedavi


Topuk Çatlakları Neden Olur & Topuk Çatlağı ve Ayak Bakımı

Topuk çatlakları ayağımızın güzel görünümünün bozulmasına neden olan sorunlardan biridir. Yalnızca görünümden ziyade, çatlakların ileri bir duruma ulaşması halinde oluşacak kabuklanma ve kanamalar oldukça rahatsız eder. Bakımlı, güzel ve sağlıklı bir ayağa sahip olmak için öncelikle topuk çatlaklarının nedenlerini bilmeliyiz..

Topuk çatlaklarının çok çeşitli nedenleri olabilir.

Cilt kuruluğu ilk sebeplerden biridir. Cilt kuruluğu ile birlikte ayakların nemli veya soğukta kalması da çatlaklara neden olur.

Fazla kilolar, topukta çatlaklara yol açar. Çünkü ayaklara binen yükün artması yıpranmaya neden olur.

Çıplak ayakla dolaşmak topukta çatlak sebeplerindendir. Bunun sebebi, hem çok sert zemine basıyor olmak, hem de dış ortamın kirini ayağımızda toplamaktır. Bu durum kurumayı arttırır ve topukta çatlaklara neden olur.

Topuk çatlakları çeşitli cilt hastalıklarına bağlı olarak  ortaya çıkabilir. Örneğin ayak mantarı, sedef hastalığı, egzama gibi sorunlar ile diyabet ve tiroid sorunları da ciltte kuruma yapması bakımından topukta çatlaklara neden olur.

Özellikle menopoz sonrası kadınlarda topuk çatlağı daha çok görülür. Bunun nedeni menopoz sonrasında ciltte oluşan nem kaybı  ve kilo artışıdır.

Şimdi Gelelim Topuk Çatlaklarını Önlemeye;

Öncelikle dikkat edilmesi gereken şey çıplak ayaklarla dolaşmamak ve mümkün olduğu kadar hakiki deri ayakkabı ve pamuklu çorap giymektir.. Düz topuklu ayakkabı tercih edilmelidir.

Aynı zamanda, özellikle yaz aylarında dikkat edilmesi gereken konu, deniz ve havuzdan çıktıktan sonra ayaklar yıkanmalı ve iyice kurulanmalıdır. Aynı şekilde banyo sonrası da ayakların iyice kuruduğuna emin olunmalıyız. Cilt kuruluğu ve yıpranmaya maruz kalmış kişiler banyo sonrası ayaklarına nemlendirici sürmelidir. Ayak derisinde kalınlaşma, sertleşme ve kabuklanma olan kişiler topuklarına ponza taşı veya topuk törpüsü uygulayıp ölü deriyi attıktan sonra nemlendirici sürmelidir.

Nemlendirici seçimine özen gösterilmeli, mümkünse bitkisel ve doğal ekstrelerden mamul doğal kremler kullanılmadır. Topuk kremi seçiminde özellikle dikkat edilmesi gereken, ayak ve topuk sağlığı için çok önemli olan mineral ve vitaminleri içeren topuk kremleri tercih edilmelidir. Topuk çatlakları ve ayak sağlığında etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış, zeytin yaprağı ekstresi (Oleuropein), defne tohumu yağı, melisa özü ve gül yağı içeren topuk ve ayak bakım kremleri tercih edilmelidir.

Oleuropein içeren topuk kremleri ayak derisine canlılık kazandırdığı gibi, ölü deri hücrelerini onarır ve ayaktaki çatlakları bir gecelik kullanım ile kapatabilirsiniz. Anti-bakteriyel özelliği ile Oleuropein İçeren Topuk Kremi, egzema ve ayak mantarına bağlı sorunları da ortadan kaldıracaktır.  

Unutulmamalıdır ki, doğru ve düzenli bir bakımla daha yumuşak, daha canlı ve güzel görünümlü ayaklara kavuşmak mümkündür. 

 
Toplam blog
: 10
: 34833
Kayıt tarihi
: 23.03.14
 
 

Allah'ın doğada insanoğluna sunduğu ve ya unutulmuş yada farkedilmemiş sonsuz nimetleri olduğunu ..