Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Topuklu Ayakkabı ile Çorap giyerken dikkat edilmesi gereken 3 şey

Topuklu Ayakkabı ile Çorap giyerken dikkat edilmesi gereken 3 şey
 

Topuklu ayakkabıyla çorap giyme trendi tüm hızıyla devam ediyor.


Yıllardır en çok tartışılan trendlerden biri topuklu ayakkabıyla çorap giyme halleri. İlk karşılaştığımız dönemde herkesin garipsediği, hatta büyük bir çoğunluğun reddettiğitrend, hala gündemde. Tasarımcılar her sezon topuklu ayakkabı içine çorap giydirmekte ısrarcı olduğu için ve gün geçtikçe sokak modasında da başarılı ve başarısız örneklerine rastladığımız için, artık çok garipsediğimiz bir trend olmaktan çıktı.

Ünlü tasarımcılar 2014 ilkbahar-yaz sezonunda da topuklu ayakkabıyla çorap giyme trendine devam etti. Açık sandaletlerin içine giyilen soket çoraplarla başlayan trend, biraz daha kullanım alanını genişletti. Soket çoraplarınızı artık rahatça sivri burun stilettolarınızla, kalın topuklu ayakkabılarınızla ya da sezonun öne çıkan trendi kısa topuklularınızla kombinleyebilirsiniz.

Soket çorapla tamamladığınız topuklu ayakkabılarınızla başarılı kombinler oluşturmak, rüküşlükten çıkıp çekici bir hava yaratmak öyle çok kolay değil. Uygun kıyafet ve ayakkabılarla kombinlendiği zaman başarıya ulaşan bu trendi uygularken dikkat edilmesi gereken 3 şey var.

1- ÇORABIN CİNSİ

Çorabınız yeni, deforme olmamış, rengi solmamış ve ince bir ipten dokunmuş olması önemli. Çok kalın çoraplar, ince ve nazik ayakkabılarınız için uygun olmayacaktır. Ayakkabının içinde çorabın potluk yapmaması gerekmektedir.

2- ÇORABIN RENGİ

Çorabın rengi de elbisenizle ve ayakkabınızla bütünlük içersinde olması gerekmektedir. Zıt renk ya da kıyafetinizle aynı tonlarda bir çorap seçebilirsiniz ama bütüne bakıldığı zaman göz yormaması önemli bir detay.

3- ETEĞİN BOYU

Ayakkabınızı ve çorabınızı dikkat çekici kılmak için, etek boyunda dizin çok altına inmemenizi tavsiye ederim. Özellikle mini eteklerle giyeceğiniz soket çorap ve ayakkabılarınızla bacak boyunuz daha uzun görünecektir. Etek boyu uzadıkça ve diz altını geçtikçe çorap ve ayakkabı kombini bacak boyunuzu kısa gösterir.

Başarılı bir biçimde oluşturulmuş çorap ve topuklu ayakkabı kombinleri, bu trendi sokak stilinde uygulamak isteyenler için gelsin.

http://pimood.com/topuklu-ayakkabi-ile-corap-giyerken-dikkat-edilmesi-gereken-3-sey/

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..