Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Töre çocukları..

Töre çocukları..
 

Mardin'de katledilen 44 insandan yetim ve öksüz kalan 70 yavru çiçeklere yaşadıkları tramvalarını unutturmak, kendilerine ve geleceklerine güvenle bakabilmek adına devlet köyde çadır rehabilitasyon merkezi oluşturdu..

Çocuklar; gönüllü ve görevli öğretmen-psikolog yardımlarıyla kent miniklerin yararlandıkları gibi ve çocuk gelişimi için gerekli etkinliklerden yararlandırılmakta vede çocukların moralleri yükseltilmektedir..

Minikler kendi dünyaları içinde oyuncaklarla oynuyorlar, resimler çiziyorlar.

Bir kız çocuğunun kaybettiği annesini resmetmesi yürekleri burkuyordu..

Devlet 70 yetim ve öksüz çocukları himayesine alarak çadır rehabilitasyon sonrası belki yetiştirme yurtlarında barındıracak ve yetiştirecektir.

Çocuklar kendi çevrelerinde ve kültürlerinde gelişimlerini sağlamaları daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim..

İşte fırsat..

44 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliam sonrası 70 minik yavru bütün doğu ve kırsal bölgelerin geri kalmışlığını ve töre geleneklerini ortadan kaldıracak önlemleri almak için Devlete fırsat sunuyor..

Devlet ve özel kuruluşların işbirliği ile her bölgede, il, ilçe ve köylerde "önce insan" projesiyle çalışmalar başlatılmalıdır..

Ana sınıfları genişletilerek çocukların gelişimlerine paralel olarak etkinlik düzeyinde resim, müzik ve güzel sanatlar noktaları oluşturulmalıdır..

Çadır veya prefabrik sistemi bile yeterli olabilir..

Yeterki böyle bir çalışma başlatılsın..

Şöyle kısa bir gözlem dağarcığımızı hayal edelim..

Resim, müzik ve güzel sanatlar noktalarında gelişimini sağlayan kırsal kent ve köy çocuklarının sanatın özünden aldıkları hoşgörü, barış, iyimserlik duygularıyla "töre" geleneğine duvar öremezlermi?

Töre duyguları köreltecek ancak ve ancak eğitim ve sanat olacaktır..
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..