Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Toroslar'da, bambaşka 97. yıl coşkusu yaşandı...

Toroslar'da, bambaşka 97. yıl coşkusu yaşandı...
 

Cumhuriyet coşkusu,Toroslar'da bir başka yaşandı.


Toroslar Belediyesi’nin, Cumhuriyetimizin 87. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler sona erdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne en büyük armağanı olan Cumhuriyetimizin 87. yıldönümünün coşkulu bir şekilde kutlanmasını sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Ulu Önder’in izinde, O’nun ilke ve inkılaplarını aklımızdan çıkarmadan yürüyeceğiz” dedi.

Toroslar Belediyesi tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri, Karacaoğlan Parkı ile Heykeli’nin açılışı ve Cumhuriyet Konseriyle son buldu.

KARACAOĞLAN PARKI VE HEYKELİ AÇILDI

Toroslar Belediyesi tarafından Buluklu Mahallesi’ne yaptırılan Karacaoğlan Parkı ve heykeli düzenlenen bir törenle açıldı.

Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldığı tören parkın açılışının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin de bir gösteri sunduğu törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Karacaoğlan’ın hayatına değinerek; “Karacaoğlan’ın yazmış olduğu şiirleri okuyarak kendi kültürümüzü yaşatmak ve yeni nesle kültürümüzü yansıtmak adına bu güzel eseri ortaya çıkardık” dedi.

Yaptığı her projeye Türk Milleti’nin kültürünü taşıyan Başkan Tuna ayrıca, Karacaoğlan heykelinin yapımında kendilerine destek olan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerine ve Mersin Üniversitesi yetkililerine de teşekkür etti.

Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak ise, Milletleri Millet yapan değerlerin Milli Kültür olduğunu belirterek; “Milli Şairimiz Karacaoğlan’ın Toroslar ilçemizde yaşatılması yönünde bu eseri ortaya koyan Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna başta olmak üzere Belediye Meclis Üyeleri’ne, Belediye Personeli’ne, Mersin Üniversitesi öğrenci ve yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Karacaoğlan Heykeli’nin açılışı da gerçekleştirildi.

TOROSLAR’DA, CUMHURİYET KONSERİ

Toroslar Belediyesi’nin, Cumhuriyetimizin 87. yıldönümü nedeniyle düzenlediği kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan Cumhuriyet Konseri, coşku dolu anlara sahne oldu.

Buluklu İlköğretim Okulu Bahçesi’nde yapılan konsere, Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak yerel sanatçılar Ozan Devai ve Öksüz Ozan sahne aldı. Seslendirdikleri eserlerle davetlileri coşturan ozanlara, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna birer şilt ve çiçek takdim etti.

Daha sonra konuşan Başkan Tuna, Cumhuriyet’in en iyi idare şekli olduğunu kaydederek; “Cumhuriyet, bireysel hak ve özgürlüklerin sonsuza dek yaşandığı, onurlu yaşamın olduğu, çağdaş, herkesin kendini idare eden insanları kendinin seçtiği dünyanın en iyi idare şeklidir. Bu ülke ve bu vatan toprağı çok kolay kurtulmadı. Tarih şuurunu, Cumhuriyet’in temel değerlerini hem anne ve babalar olarak hem de eğitimciler olarak çocuklarımızın beyinlerine çok iyi nakşetmemiz lazım ki bu Cumhuriyet’in ve her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu vatan toprağının kıymetini bilsinler” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın konuşmasının ardından Devlet Sanatçıları Yıldız Çam ve Selahattin Alpay geceyi renklendirirken, seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla konsere gelenleri coşturdular. Havai fişek gösterilerinin de yer aldığı konserde Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sanatçılar Çam ve Alpay’a da günün anısına birer şilt ve çiçek sundu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..