Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Toroslar'da, Halil İbrahim Sofrası geleneği sürüyor

Toroslar'da, Halil İbrahim Sofrası geleneği sürüyor
 

Toroslarda,Gelenksel hale gelen H.İbrahim Sofrasında binlerce kişi mutlu oldu.


Mersin Toroslar İlçe Belediyesi, Koray Aydın Stadı’nda düzenlediği, Halil İbrahim Sofrası ile 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

MHP Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik ve Kadir Ural, Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Mersin İlçe Teşkilatı Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Mersin Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Toroslar İlçe Protokolü, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Cami İmamları ile Sivil Toplum Kuruluşları’nın Başkan ve Yöneticileri’nin de katıldığı iftar yemeğinde, davetlilere kavurma et, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Stadın ortasına kurulan masalarda vatandaşların iftarını açtığı yemek öncesi Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Gecede konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu sene de yaklaşık 5 bin kişinin Toroslar’da Halil İbrahim sofrasında buluştuğunu ifade ederek, iftar yemeğini düzenlemelerindeki amacın, Türk Milletinde var olan dayanışma ve kaynaşma ruhunu ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti.

Halil İbrahim Sofrası iftar yemeğini geleneksel hale getirdiklerini sözlerine ekleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın son günlerinde düzenledikleri Halil İbrahim sofrasına gelip bu güzel manzarayı oluşturan Toroslar halkına teşekkür ederek şunları söyledi; “Ramazan Ayı, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve yardımlaşma ruhunun en üst seviyeye çıktığı bir aydır. Birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraflarından birini bugün Mersin’de ve Toroslar’da görüyoruz. Buraya gelerek, bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Bayramınız şimdiden kutlu olsun.”

Daha sonra söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Kadir Ural ise, Toroslar Belediyesi’nin hazırlamış olduğu böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

Tüm katılımcıların Ramazan Bayramını tebrik eden Ural, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Referandumun Hayırlara vesile olmasını temenni ederek; “Allah, birlik ve beraberliğimizi, mutluluğumuzu hiçbir zaman eksiltmesin. 12 Eylül’de yapılacak olan referandum günü inşallah, hepimiz için Türkiye ve Mersin için hayırlı bir tarih olacak” dedi.

Başkan Tuna’ya, büyük sevgi gösterisinde bulunan Toroslar Halkı ise, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkılması noktasında böyle bir organizasyonu düzenlediği için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..