Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Toroslar'da el emeği göz doldurdu...

Toroslar'da el emeği göz doldurdu...
 

Toroslar'da el emeği göz doldurdu...


Mersin Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yürütülen kursların yılsonu sergilerinin açılışlarını yaptı.

İlk olarak, Çukurova Mahalle Muhtarlığı üzerinde bulunan kurs yerinde yapılan Mefruşat Kursu’nun yılsonu sergi açılışını yapan Başkan Tuna, Belediye olarak bu tür kurslara büyük önem verdiklerini kaydetti.

Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Güven Karabulut, Toroslar İlçe HEM Müdürü Yusuf Ada, Toroslar Belediyesi Meclis Üyeleri, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ülgen, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri ve kursiyerlerin katıldığı sergi açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Çukurova Mahalle Muhtarı Muzaffer Filiz; “Bu kursun açılmasında ve devam ettirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıl daha başka branşlarda da eğitim verilmesini istiyoruz” dedi.

Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ada ise, kurs merkezlerinden 7 bin 8 yüz vatandaşın faydalandığını belirterek, Toroslar Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen TORTEK Merkezleri’nin bu sayının artmasına büyük katkılar sunduğunu kaydetti.

Kendilerine her türlü konuda destek olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya da teşekkür eden Ada; “Her yaştan her kesim insanımıza çeşitli branşlarda eğitim veriyoruz. Emeğini esirgemeyen başta Sayın Belediye Başkanımıza, kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu tür kurslara destek vermesinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür eden Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Güven Karabulut, Başkan Tuna’nın eğitime olan katkısının yadsınamayacak derecede olduğunu ifade etti.

İşsizliğin çözümü noktasında, insanları üreten bir konuma getirebilmek amacıyla TORTEK adı altında bir yapı oluşturduklarını dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, bu kurslarda yaklaşık 5 binin üzerinde insana eğitim verdiklerini söyledi.

Yerel Yöneticiler olarak en büyük sıkıntılarının işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu kurs merkezlerini gerçekten çok önemsiyoruz. Bölgemizde oturan insanların üreten bireyler olması anlamında ne yapabiliriz düşündüğümüzde, TORTEK diye bir yapı oluşturduk. Halk Eğitim Merkezimiz de bu anlamda bize çok büyük destek verdi. Geçmiş 5 yıl içerisinde 5 binin üzerinde insanımızı bu kurs merkezlerinde eğittik. Bu bizim ufkumuzu da açtı. AB projelerinden meslek edindirme kapsamında almış olduğumuzu projeler ile bunu takviye ettik. Böylelikle belki her insanımıza iş kapısı bulamadık ama insanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle üreten bireyler oluşturduk.”

Konuşmaların ardından, törene katılan protokol üyelerinin hep birlikte kurdele kesimi ile birlikte sergi açılışı yaparken, kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikaları da yine protokol üyeleri tarafından verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ayrıca, Rıfat Argün İlköğretim Okulu, Çağdaşkent Mahallesi İrfan Sitesi ve Dorukkent Mahallesi’nde yapılan Mefruşat ve Biçki Dikiş Kursları’nın yılsonu sergilerinin açılışlarını da yaptı.

BAŞKAN TUNA, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, çevreciliğin moda değil, gereklilik olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, her vatandaşın yaşadığı çevreye duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Başkan Tuna; Doğanın insanlar tarafından korunması, sağlıklı ve kaliteli yaşamın sürdürülebilmesi için zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak; çevre kirliliğinin engellenmesi, yeşil alanların korunması ve çoğaltılması gibi önlemlerin alınması ile mümkündür. Her bireyin çevre bilinci ile hareket etmesi, üzerine düşen görevleri memnuniyetle üstlenip mutlak surette yerine getirmesi, verilen zararların onarılmasından daha kolay bir yöntemdir” şeklinde konuştu.

Toroslar Belediyesi olarak, kentin yeşillikler içerisinde bir kimliğe kavuşması için imar planlarında yeşil alan olarak belirlenen tüm alanların bu kapsamda değerlendirilerek oyun alanı, dinlenme ve yeşil alan haline getirildiğini kaydeden Başkan Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye olarak bölgede hazırladığımız her yeni projede çevre faktörünü ön planda tutmaya çalışıyoruz. Beş yıl önce görevi devraldığımızda insan sayısı kadar ağaç dikeceğiz sözünden yola çıkarak, kendi fidanlığımızda her yıl 150 bin mevsimlik çiçek, 5 yılda 150 bin fidan üretip, dikim çalışmasını yaptık. Yine Görevi devraldığımızda 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarı bugün itibariyle 330 bin metrekareye ulaşmıştır. 2004 Yılı’nda 56 olan park ve yeşil alan sayısını yaptığımız çalışmalarla 108’e çıkartırken, bu alanlarımız dinlenmenin yanı sıra yürüyüş yolu ve Fitness gruplarıyla adeta spor merkezi haline geldi. Çevre bilincini aşılamak amacıyla, bölgemizdeki okullarda okuyan öğrencilerle birlikte, özel gün ve haftalarda Hatıra Ormanları oluşturduk. Katı atık geri dönüşümle yılda 500 ton malzemeyi ekonomiye kazandırdık.”

Toroslar Belediyesi olarak çevreye olan duyarlılığı sadece sloganlara indirgeyerek değil, kentin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelerin altına imza atarak gösterdiklerinin altını çizen Başkan Tuna mesajını şöyle sürdürdü; “Her insanın, yaşadığı çevre için yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Daha güzel bir çevre, duyarlı vatandaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde mümkün olacaktır. Ben başta Sivil Toplum Kuruluşlarımız olmak üzere; çevre bilincinin pekiştirilmesi ve en değerli emanet olan doğanın korunması anlamında çalışmalar yürüten bütün kişi ve kurumlara başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutlar, hepinize güzel ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..