Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Toroslar'dan bir ilk daha: Yer satrancı

Toroslar'dan bir ilk daha: Yer satrancı
 

TOROSLAR’DAN BİR İLK DAHA; YER SATRANCI...


Toroslar Belediyesi, Çukurova Mahallesi’nde 14 bin m2 alan üzerine inşa ettiği Anıttepe Parkı’na yer satrancı yerleştirerek, Türkiye’de belediyeler arasında bir ilki daha gerçekleştirdi.
Akbelen Bulvarı otoban bağlantı yolu üzerinde bulunan ve Mersin’i kuşbakışı izleme fırsatı veren Anıttepe Parkı’na yerleştirilen yer satrancı için bir açılış töreni düzenlendi.
Törene, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yanı sıra Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı ve Satranç Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan, MHP Toroslar İlçe Başkanı Nihat Soysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak Çukurova Mahalle Muhtarı Muzaffer Filiz kürsüye geldi. Böyle bir oyun grubunu mahallelerine kazandırmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür eden Filiz, mahalle halkından da bu oyun gruplarını korumalarını istedi.
Daha sonra söz alan Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı ve Satranç Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan’da, Başkan Tuna’ya teşekkür ederek, Toroslar Belediyesi’nin, Türkiye’de belediyeler arasında bir ilki daha gerçekleştirdiğini kaydetti.
Başkan Tuna’nın spora ve sporcuya verdiği önemi bildiklerini de dile getiren Kaplan, 6 yıldır da, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluş etkinlikleri kapsamında, gençlere satranç sevgisini aşılamak amacıyla satranç turnuvaları düzenlediğini de hatırlattı.
Gençleri spora yönlendirmek amacıyla belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, satranç sporunun çocukların zeka gelişiminde çok önemli olduğuna dikkat çekerek; “Çocuklarımızı sadece bedensel olarak değil, zihinsel ve beyinsel olarak da geliştirmek istiyoruz. Satranç, karar verebilme ve alternatif üretebilme yeteneğini kazandıran çok önemli bir beyin sporudur” şeklinde konuştu.
Bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tuna; “Bu proje, belediyeler arasında bir ilk. İnşallah yerel yönetimlere örnek olur ve daha da yaygınlaşır. Tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimi ile birlikte Anıttepe Parkı’na yerleştirilen 5 adet yer satrancının açılışı yapıldı. Açılış sonrasında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı ve Satranç Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan bir gösteri maçı yaptılar.
Milli değerlerimize hitap eden çeşitli ünitelerinde yer aldığı Anıttepe Parkı, amfi tiyatro, 2 km’lik yürüme yolu, çocuk oyun grupları ve çay bahçesi gibi vatandaşların dinlenebileceği bir alan olan 4 bölümden oluşuyor.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..