Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Toroslar Sanayi Esnafı tapularına kavuştu

Toroslar Sanayi Esnafı tapularına kavuştu
 

TOROSLAR SANAYİ ESNAFI TAPULARINA KAVUŞTU...


Yeri Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edilen ve yine Belediye’nin çevre düzenlemesinde yardımcı olduğu Toroslar Sanayi Sitesi Esnafı tapularına kavuştu.

Korukent Mahallesi’nde bulunan 30 bin m2’lik alan üzerine inşa edilen sitenin bitimi ile birlikte tapu dağıtım töreni yapıldı.

Toroslar Sanayi Sitesi Kooperatifi Genel Kurulu’nun ardından yapılan törene Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Toroslar Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koç ve sanayi esnafı katıldı.

88 kişiye tapularının dağıtıldığı tören duaların okunması ve kurban kesimi ile birlikte başladı. Ardından söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Sanayi Sitesi’nin Toroslar İlçesi’nde faaliyete geçmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, Sanayi Sitesi esnafına bol ve hayırlı kazançlar diledi.

Eskiden otel kent konumunda olan Toroslar’ın bundan sonra, ticaretin ve zanaatın aktif olarak yapıldığı bir bölge haline geleceğine dikkat çeken Başkanı Hamit Tuna konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çağın gerektirdiği şehirleşme anlayışı içerisinde yaşam merkezlerinde ve konut altlarında iş yeri açılamaz. Bugüne kadar gelen imkânsızlıkların oluşturduğu mecburiyetten dolayı hem belediye olarak sıkıntı içerisindeyiz, hem de esnafımız etrafına vermiş olduğu görüntü ve gürültü kirliliğinden dolayı rahatsız olmaktadır. Ama böyle bir yerin bölgemizde faaliyete geçmesi bizi mutlu etti. Hedefimiz bundan sonraki süreçte yaşam merkezleri ile iş yerlerini ayrı mekânlarda tutmaktır. İçişleri Bakanlığı tarafından Vilayet Makamlarına gönderilen genelge ile konut altlarında ve yaşam merkezlerinde hizmet veren oto galericilerin 2009 yılı sonu itibariyle ticaret yapamamaları gibi mecburiyetin hasıl olduğu bir vaziyet var. Bu konuda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ortak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgemizde 235 dönümlük alanda yapmış olduğumuz plan tadilatı ile Mersin’de aktif olarak oto galericilik yapan bütün esnafımızı bölgemize dahil edeceğiz. Bu proje ile ilgili çalışmalarımız belli bir noktaya geldi. Eskiden otel kent konumunda olan bölgemiz bundan sonra, ticaretin ve zanaatın aktif olarak yapıldığı bir cazibe merkezi haline gelecek. Toroslar Belediyesi olarak elimizden gelen tüm imkanlarımızı bu anlamda kullanmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda ilçe statüsüne kavuşan Toroslar Bölgesi, artık tüm kamu hizmetlerini kendi bölgesinde alan bir yapıya dönüştü. Bölgemizde bankamız yoktu. Şuanda üç bankamız bulunmakta ve dördüncü bankamızın ise fizibilite çalışmaları sürmektedir. Toroslar Belediyesi olarak bizim iddiamız şu; Bölgemizde yaşayan insanlarımızı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın altına göndermeyeceğiz. Çok şükür ki, bu iddiamızın yüzde 80’nine ulaştık. İşsizlik bizim için çok önemli bir konu. Mesleki eğitim anlamında birçok projemiz var. Burada çalışan esnaflarımız artık modern mekanlarda hizmet verecekler. Ben resmi olarak tapularına kavuşan Toroslar Sanayi Sitesi esnafına tapularının hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra konuşan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ise, böyle bir projeyi hayata geçiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve Toroslar Küçük Sanayi Sitesi esnafına teşekkür ederek şunları söyledi; “Bizler ele emeği ile çalışan insanlarız. Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna’da bizlerin içinden gelen bir başkanımız. Başkanımız Hamit Tuna ile birçok ortak projemiz var. Amacımız, yatırımları Toroslar’a çekerek, otel kent konumunda olan Toroslar’ı cazibe merkezi haline dönüştürmektir. Bu konuda da çalışmalarımız devam etmektedir. Başkanımız Hamit Tuna’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, Toroslar Sanayi Sitesi’nin, Toroslar’a ve Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum. ”

Konuşmaların ardından Sanayi Sitesi esnafına tapuları Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer tarafından dağıtılırken, Toroslar Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koç, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..