Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Toroslar zabıta, Halk sağlığını koruyor...

Toroslar zabıta, Halk sağlığını koruyor...
 

Toroslar Zabıtası,Halk sağlığı ile oynayanlara savaş açtı.


Mersin’in Merkez Toroslar İlçe Belediyesi, halkın sağlığı ile oynamak isteyen kişilere karşı sürdürdüğü operasyonlarına devam ediyor.

Bir ihbarı değerlendiren, Belediye Zabıta ekipleri, Mersin İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendisleri ile işbirliği yaparak Osmaniye Mahallesi 81021 sokak üzerinde bulunan bir bakkal dükkanını denetledi. Yapılan denetimlerde çok miktarda tarihi geçmiş bozuk yiyecek ve içecek ele geçirildi. Ele geçirilen gıdalar arasında tüketim tarihi üzerinden 2 ile 3 yıl geçmiş gıdaların da bulunması dikkat çekti.

Toroslar Belediyesi Zabıta ekiplerinin, “Neden son kullanma tarihi geçmiş ürün satıyorsun” sorusuna işyeri sahibi S.C.Y.’nin; “Ürünleri fazla alıyorum, satılmayınca da elimde kalıyor ve kullanma tarihleri geçiyor” şeklinde cevap vermesi dikkat çekerken, ele geçirilen gıdalar, Zabıta kontrolünde Toroslar Belediyesi Çöp Kamyonları’na yüklenerek imha edildi.

Denetleme esnasında bir açıklama yapan Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan, vatandaşlardan ürün alırken son kullanma tarihlerine dikkat etmelerini, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda da Belediye’nin Alo 153 Zabıta Şikayet Hattı’nı arayarak gerekli şikayetlerini dile getirmelerini istedi. Tarihi geçmiş bozuk gıdaların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu da hatırlatan Kayhan, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından rutin denetimlerin yanı sıra ani kontrollerinde gerçekleştirildiğini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, üretim ve imalattan, satış ve tüketime kadar halkın sağlığını tehdit edecek her türlü faaliyetin takipçisi olduklarını ifade ederek; “Sağlığa aykırı faaliyetlere müsamaha yok” şeklinde açıklamada bulundu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..