Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '07

 
Kategori
Kitap
 

Tozlu rafların güzelliği

Tozlu rafların güzelliği
 

Bundan seneler evvel sahaflar en ilgi çeken yerlerin başında gelirmiş. Araştırma yapmak isteyenler, tarihe meraklı olanlar ya da akademik araştırma yapanlar sahafların kapısını çalarmış.

Eskişehir ‘de böylesine huzur bulacağım bir yer olacağı aklıma hiç gelmezdi. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittiğim sahafta pahalı bulup da alamadığınız kitap varsa ya da hiç bulamadığınız kitap varsa aradığınız her çeşit kitabı burada bulabilirsiniz.

Kapıdan girer girmez ilk dikkatimi çeken dergiler oldu. İstediğiniz her sayıyı bulacağınız bu kitap evine evinizde fazla yer kapladığını düşündüğünüz dergilerinizi yada kitaplarınızı çöpe atmak yerine bu sahafa e getirip satabilir, başkalarının da faydalanmasına vesile olabilirsiniz. Ben oradayken hatta bir vatandaş geldi ve “Taşınırken çok zor oluyor, kitaplığımda da fazla yer kaplıyor” diyerek elinde ki birkaç kitabı sattı. Ama dayanamayarak yerine de yeni kitaplar alıp gitti. Doğru kitaplığın da çok yer kaplıyordu.

Bu sahafın bir de alt katı var ki orada kendinizi farklı bir dünyada bulacaksınız. Oda dolusu kitaplar. Dünya klasikleri odası, çizgi romanlar odası… Çizgi romanlar demişken bir dönem gençliği varmış çizgi romanları seven. Hatta bir ağabeyimiz çizgi roman tutkusunu şöyle anlatıyor; “ Bizim zamanımızda Tv yoktu. Gıcır para bulduk mu hemen çizgi roman alırdık. Bazı zamanlarda mahalledeki arkadaşlarla değiş tokuş ederdik” diye anlatıyor.Sahaflarda kitaplarda çok insan anılarını buluyor sanırım.

Sahafa gittiğimde çocukluk yanım tuttu diyebilirim. Burayı şekerci dükkanına benzettim. Hani bir çocuk şekerler arasında kendini kaybeder ya ama midesinin alabildiği ya da ebeveyninin izin verdiği kadarını alabilir. Ayrılırken de gözü arkada kala kala gider…

İşte cebinde sınırlı parayla kitapçılara giden kitap tutkunlarının halide böyle. İstediklerinin tümünü alamazlar. Gönüllerinin yanı sıra bütçelerinin ( hoş, ne kadar alırsa alsın aklı yine orada kalacaktır ya) elverdiğince alırlar birkaç kitap… Sonra da akılları raflarda kalır, burunlarında cilt, kağıt kokusu, mahzun mahzun ayrılırlar oradan.

Sahaflarda eğer kitap alacak paranız yoksa beğendiğiniz kitabı da kiralayabiliyorsunuz. Hem de süresinde bir kısıtlama olmaksızın.

Sahaflar için bir kitapçı ya da sahaf demek yerine bir kültür evi diyebiliriz aslında. Gittiğim bu sahafın sahibi Murat bey ilerleyen zamanlarda ücretsiz resim kursu açmayı düşündüklerini de söyleyerek buradan resim severlere de güzel bir müjde verdi.

Pahalı bulduysanız ya da hiç bulamadıysanız aradığınız her çeşit kitap sahaflarda bulabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 65
: 1227
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Aslen Hataylıyım ama Eskişehir'de yaşıyorum. Daha doğrusu okul nedeniyle Eskişehir'deyim. Eskişehir'..