Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Tozlu Sandıklardan Çıkmış Hissi Veren Gucci Koleksiyonu

Tozlu Sandıklardan Çıkmış Hissi Veren Gucci Koleksiyonu
 

Gucci'nin tozlu sandıklardan çıkardığı 2016-2017 sonbahar/kış koleksiyonu...

Alessandro Michele'in Gucci'nin baş tasarımcısı olmasının üzerinden tam 1 yıl geçti. Bu 1 yıl içersinde ise Gucci, bambaşka tarzlarla, sıradışı kombinlerle, cesur renk ve modellerle modaseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Alessandro Michele iddialı ve dikkat çekici tasarımların önemli yaratıcılarından biri olarak sayılabilir. Tasarımlarına sanatı, geçmiş dönem moda akımlarını, antika ruhunu ve "vintage"ı katmayı oldukça fazla seviyor olmalı ki, bundan önceki koleksiyonlarına da, Gucci 2016-2017 sonbahar/kış koleksiyonuna da tam olarak bu ruhu akıttığını görüyoruz.

Tasarımcı koleksiyonunda 70'ler, 80'ler, 16. yy ve rönesans dönemlerini harmanlamış, İtalyan sanatından esinlendikleriyle bu dönemleri bütünleştirmiş ve ortaya retro, sıradışı tasarımlar çıkarmıştır. Tasarımlarını tek tek anlatmak oldukça zor ancak renklerin olabildiğince canlı, modellerinse olabildiğince dikkat çekici olduğunu söyleyebilirim. Kıyafetlerinde hayvan figürlerine fazlaca yer verdiğini görüyoruz. Hayvan figürlerinin dışında geometrik desenleri, çiçek motiflerini ve Gucci'nin ikonikleşmiş "G" harfini de tasarımlarına başarılı bir şekilde taşıyordu. Desenleri de, renkleri de birbiriyle karıştırmayı, onlarla oyunlar oynamayı ve ortaya yaratıcı kombinler koymayı sevdiğini de gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

70'lerin sandaletleri, 80'lerin güneş gözlükleri, rönesans dönemini anımsatan figürler ve elbiseler koleksiyonun retro tarzına vurgu yapan örneklerden bazılarıydı. Gösterişli takıların yanında spor tarzı yansıtan soket çoraplar ve biker ceketler de Gucci 2016-2017 sonbahar/kış koleksiyonunun en radikal parçaları arasındaydı. Payetler, püsküller, renkli kürkler, brokar kumaştan yapılmış kabanlar ve şifon elbiseler ise koleksiyonun feminen çizgisini gözler önüne seriyordu. Koleksiyonda renkli ve farklı modellere sahip şapkalar da dikkat çeken diğer parçalar arasındaydı.

Gucci 2016-2017 Sonbahar/Kış Koleksiyonu'na ait bazı lookları aşağıdan inceleyebilirsiniz. Defileler, trendler ve stil önerileriyle ilgili diğer yazılarıma blogum "PIMOOD"dan ulaşabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..