Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Tozlu Yollar/ Yepyeni Dizi

Tozlu Yollar/ Yepyeni Dizi
 

Kadro oldukça kalabalık ve güçlü


‘’Dizi izlemiyorum, ben belgesele takılıyorum’’ geyiğini yapıp, bütün gece bir o kanal bir bu kanal gezen, iki diziyi birden aynı anda izleyen, izlediği dizileri arkadaşlarından saklayan, ama her dizi hakkında bir fikri olan, diziyle yatan, diziyle kalkan dizi fanatiklerimiz var bizim. Ama onlar bile artık bu kadar diziyi izlemiyorlar. Ekranların tadı tuzu kaçtı anlaşılan. Bazı diziler reytinglerde her daim birinci, yeni diziler büyük umutlarla çekiliyor, ama reytingler gösteriyor ki umutlar kül olmuş. Yeni yayın döneminde 40 kadar dizi yayından kaldırıldı ve sektör oldukça ağır yara aldı.

Tabiî ki yeni diziler çekilmeye devam ediyor. Umutla, yepyenileri ekranda fragmanlarını döndürüyor. Seyirci de umutla yine müptela olacağı yeni dizileri bekliyor. Bu dizilerden biri de Atv de başlayacak olan ‘’Tozlu Yollar’’. Yapımcılığını Stil Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Özer Kızıltan’ın yaptığı dizinin çekimlerine başlandı. Yayın günü ve saati ile ilgili de Ocak’ın son haftası veya Şubatın ilk haftası açıklamaları yapıldı. Şu an Atv’nin hafta sonu programında bir boşluk bulunmakta. Bunun içinde ‘’programları nasıl alt-üst etsek? Hangi programı kaldırsak? Hangi programı kaydırsak?’’ diye bir düşüncedir gidiyor gibi. Müziklerini Kıraç’ın üstlendiği Tozlu Yollar büyük bir idea ile ekranlarda yerini bulacak. Sonu ne olacak bekleyip, göreceğiz. Kadrosu dizinin ideasını gösteriyor:

Selda Alkor (Mürüvvet Gündoğan)
Burcu Kara (Feride Gündoğan)
Nihat Altınkaya (Fikret)
Sinan Albayrak (Tayfun)
Seda Akman (Pınar Gündoğan)
Pamir Pekin (Ferruh)
Asena Tuğal (Vildan Gündoğan)
Yıldırım Gücük (İmran)
Ayçin İnci (Nalan)
Gülşah Şahin (Dilek)
Yücel Erten (Hünkar Gündoğan)                                   

Buse Varol (Şerife)

Ercan Demirel (Salim)

Özlem Çakar (Refiye)

Cihan Aksoy (Necmi)

Miray Şahin (Sevdiye)

Burçin Bildik (Hasan)

Ayça Işıldar (Mümine)

Mesut(Yılmaz (Siyami)

Barış Koçkaç (Kadir)

Nusret Çetinel(Recai)

görkemli prodüksiyonuyla da dikkat çekiyor.

7 kişiden oluşan senaryo ekibinin yazdığı ‘’Tozlu Yollar’’ dizisinin kadrosundan anlaşılan oldukça iyi bir çalışmaya benziyor. Konusu son günlerin de oldukça revaçta konusu ‘’İntikam, kin, nefret, aşk’’, yani hesaplaşma zamanı! Ayrıca1967 yılında geçen bir ‘’dönem dizisi’’. İki büyük ailenin hikayesinin anlatıldığı dizide; Yetimhanede büyüyen Fikret ayrı kaldığı abisinin intikamı almak için Trakyalı ünlü yağ fabrikasının sahibi olan Hünkar Gündoğan’ın ilk eşinden olan Feride’ye yakınlaşır, ancak intikam duygusuna aşk ateşinin gölgesi düşer. Bir aşk çocuğu olan Feride doğayı, çiftlik hayatını, ailesini çok sever. İstanbul Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler akademisini bitirmiştir. Onun güzelliği ve masumiyeti Fikret’in kötü duygularını tepe taklak eder. Fikret şeytan olduğuna ve abisinin hayatını mahvettiğine inandığı Feride’ye karşı dayanılmaz bir aşk beslemeye başlamasının anlatıldığı kaydedildi.

 Dizinin yüksek reyting alacağına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Yapımcı Ahmet Bayram’ın 2 yıldır üzerinde çalıştığı “Tozlu Yollar”ın mekanı Sarıyer sırtlarında bulunan Bilici Çiftliği. Bu çiftlik hiç birimize yabancı değil. Geçmişte Kemal Sunal’ın “Sosyete Şaban” başta olmak üzere Fatma Girik, Cüneyt Arkın gibi pek çok Yeşilçam starının yüze yakın filminin çekildiği çiftlik. Fakat yaşlı çiftlik geçen günlerde yapım şirketine zor anlar yaşattı. Geçen günlerde İstanbul’a yağan aşırı kar nedeniyle oldukça eski olan çiftlik evinin çatısı çöktü. Hasar büyük olunca yapımcı Bayram, İstanbul çekimlerine 10 gün ara vermek zorunda kaldı. Hemen tamir çalışmaları başlatıldı.

Dizi bütün olumsuzluklara karşın hala hummalı bir çalışmayla çekiliyor. Reytingleri konusunda bir yorum yapamayacağım, bunu seyirci takdir edecek. Ama sanırım ‘’Öyle Bir Geçer Zaman’’a rakip geliyor. Yaşanan olumsuzluklara rağmen yolları açık olsun! Bekleyip, görelim! Bu titizlikle çekilen dizi umarım hak ettiği reytingi bulur ve seyircisinin baş tacı olur.

Hayatta her dem baş tacı olmanız dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

http://blogcu.com/eceer

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..