Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Trabzon'da yarış kızışıyor!

Trabzon’da yerel seçimlere hazırlanan partilerin temas ve toplantıları sürüyor.

Bu partilerden MHP belediye başkan adayı Sayın Cevdet Saral ve SP Belediye başkan adayı Sayın Mahmut Çizmecioğlu, birer gün arayla KESK’e bağlı sendikaların Trabzon şubelerini ziyaret ettiler.

Ankara Emniyet Müdürü iken sık sık KESK’in eylemlerine müdahale eden hemşerimiz Sayın Cevdet Saral’ın bu sendikaların Trabzon şubelerinde konuk edilmesi enteresan bir olaydı.

Demokrasinin, sivil yaşamın, çoğulculuğun erdemi bu olsa gerek.

Son derece zinde ve esprili bir kişi olduğuna yakından tanıklık ettiğimiz Sayın Saral’la geçmişteki KESK eylemlerini konuştuk.

Biber gazını KESK eylemlerine “kimyasal müdahale” amacıyla ilk kez kendisinin Türkiye’ye getirdiğini anlatan Sayın Saral, her şeye rağmen KESK’li memurların mücadele ruhunu takdir ettiğini söyledi.

Geçen yazılarımızdan birinde, Trabzon’a dışardan getirtilen adaylara ilişkin yaptığımız eleştiriler, gündemi yakın takibe alan Sayın Cevdet Saral’ın gözünden kaçmamış; fırsatını bulunca da sitemini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Sayın Saral, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı pek çok olayının ve gelişmesinin odağındaki önemli isimlerden biri.

Son olarak Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı gibi bürokrasinin ateşten gömleklerinden birini giyen, siyasetçileri ve bürokratları yakından tanıyan böylesine tecrübeli bir kişiyle, ülkemizin geleceğini konuşmaktan Trabzon’u, belediyeyi ve seçimi konuşmaya fırsat kalamıyor maalesef.

Bu düzeydeki kişilerin, yerel yönetimler yerine TBMM’nde görev almalarının daha doğru olacağını Sayın Saral’a da ifade ettik.

İkinci konuğumuz bütün Trabzonluların yakından tanıdığı ve sevdiği SP belediye başkan adayı Sayın Mahmut Çizmecioğlu idi.

Geçen yerel seçimde favori adaylardan biri olarak, onbini aşkın oy almıştı.

Sayın Çizmecioğlu, bazı sağlık sorunları nedeniyle uzak kaldığı siyaset kulvarına bu yıl yine başarılı bir giriş yaptı.

Gerek SP örgütünde gerek sivil toplum örgütlerinde, Sayın Çizmecioğlu’nun kişiliğine ve bilgisine büyük saygı duyulur.

Kendisine “Osman Bölükbaşı gibi bir kader mi yaşıyorsunuz ?” diye sorduk.

Malum, kültürlü ve iyi bir hatip olan Cumhuriyetçi Millet Partisi’nin genel başkanı Osman Bölükbaşı, 1950’li yıllarda düzenlediği mitinglerde büyük kalabalıklara seslenir ama bu durum asla oy sandığına yansımazdı.

Sayın Çizmecioğlu’nun da, kendisine gösterilen ilgiye oranla daha az oy alması gibi bir olumsuzluk karşısında yaşadığı burukluk ve hissiyat, son derece anlaşılır bir şeydi.

Partiler içinde “milli görüş” çizgisini sürdüren Saadet Partisi’nin bu seçimde iddiası daha da büyük.

Bir yanda AKP’nin içerde ve dışarıda ülkeyi sürüklediği kaos, diğer yanda yoksulluğun, işsizliğin, yaşam kalitesindeki aşınmanın kıskaca aldığı geniş halk yığınları.

SP bu yerel seçimde ABD ve AB’nin desteklediği AKP’nin altını oymayı, topluma, farklı umutların olabileceği mesajını vermeye adamış kendini.

Yeni genel başkan Numan Kurtulmuş da önemli moral kaynağı olmuş SP’lilerde.

Ziyaretimize gelen her iki adayın ortaya koyduğu siyasal tablo ve iddiadan, Trabzon’daki yerel seçimden çok, “ülkemizin temel kodlarıyla oynayan” AKP iktidarından bir an önce ülkenin kurtarılması fikri öne çıktı diyebiliriz.

 
Toplam blog
: 152
: 700
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Trabzonluyum ve bu kentte yaşıyorum. Kamuda inşaat mühendisi olarak çalışıyorum. Resmi görevimin..