Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Trabzon’dan Avrupa’ya Veda

Trabzon’dan Avrupa’ya Veda
 

 

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur maçında Avni Aker’de Juventus’la karşılaşan Trabzonspor, ilk maçta olduğu gibi sahadan 2-0’lık skorla yenik ayrılarak kupaya veda etti.

Mucize için sahaya çıkan bordo- mavililer istekli olsalar da rakip kalede çoğalamadılar. Buna karşılık ilk dakikalardan itibaren kalelerinde pozisyonlar verdiler. Juventus’un daha 5.dakikada bir topu direkte patladı.

Trabzonspor defansif anlamda S.O.S. veriyordu ve Juventus dalga dalga geliyordu. Nitekim konuk takım 18.dakikada Vidal ile 1-0 öne geçti.

Juventus’un amacı ilk bölümde bir gol bularak turu cebine koymaktı. Siyah- beyazlılar bu planı 18.dakikada hayata geçirdiler.

Juventus bu dakikadan sonra daha fazla kendi yarı sahasında kaldı ve kontratakla ileri çıkmayı düşündü. Bununla birlikte her çıktıklarında da tehlike yarattılar. 33.dakikada da Osvaldo ile skoru 2-0 yaptılar.

Trabzonspor defansının her iki golde de bariz hatası vardı. Özellikle ilk golde Mustafa Yumlu, Vidal’i resmen ağır çekimde izledi. Trabzonspor bu defansif hatalara çözüm bulamazsa Türkiye Liginde de puanlar kaybetmeye devam eder.

Juventus 2-0’dan sonra maçı tamamen antrenman havasına büründürdü. Siyah- beyazlılar oyunu kendi sahalarında kabul ettiler ve hızlı çıkışlarla gol aradılar. Trabzonspor’a ise pozisyon vermediler. İkinci yarı da bu şekilde geçti. Yalnız ikinci yarının bir bölümünde Trabzonspor ileride daha fazla gözüktü ve rakip kaleyi birkaç kez yokladı. Ancak gerçeği konuşmak gerekirse Trabzonspor, bu dakikalarda bile Juventus’un izin verdiği kadar etkili olabildi. Yani Trabzonspor’un etkin gözüktüğü anlarda bile oyunun kontrolü Juventus’daydı. Zaten İtalyan ekibi oyunun kontrolünü maç boyunca elinde tuttu. Juventus, skoru daha da arttırabilirdi. Ancak mükemmel oynayan kaleci Onur buna engel oldu.

Trabzonspor seyircisi skora rağmen takımlarını 90 dakika destekleyerek alkışı hak etti. Ancak son anlarda Fenerbahçe’ye yapılan küfürler ve yönetim aleyhine yapılan tezahüratlar gereksizdi.

Trabzonspor’u ülkemizi 2.tura kadar başarıyla temsil ettiği için tebrik ediyorum. Sonuçta rakip İtalyan devi Juventus’tu. Trabzonspor’un da kadro açısından Juventus’la çekişmesi zaten oldukça zordu. Buna rağmen bordo- mavililer bence her iki maçta da iyi mücadele ettiler. Trabzonspor’un önümüzdeki sezon daha başarılı olması için daha fazla koşan ve dirençli bir takım kurması gerekiyor. Bu anlamda bazı yabancı oyuncularla yollar ayrılabilir.

Trabzonspor’u tekrar tebrik ediyor ve Türkiye Liginde başarılar diliyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..