Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '13

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Trabzon’un adı, sinsice değiştiriliyor.

Trabzon’un adı, sinsice değiştiriliyor.
 

TRABZON UN İSMİ DEĞİŞİYOR MU? Trabzon adından kim/kimler rahtsız oluyor?

Yakın zamanlarda nedense Trabzon’un ismi adeta silinircesine Kanuni Sultan Süleyman’ın ismi ön plana çıkartılıyor. Trabzon’un her yerine ve Trabzon’da yapılan her kamu binasına Kanuni’nin ismi veriliyor. Trabzon’un ismi sinsice değiştiriliyor.  

Kanuni’den şikâyetimiz yok aslında. Kanuni bir cihan padişahıdır, bilakis onunla guru duyarız. Onun tanınmaya ihtiyacı yoktur ama Trabzon’un tanınmaya ihtiyacı vardır. Türkiye kendini yurt dışında tanıtabilmek için trilyonları harcıyor. Hatta başka ülkeler filmler gibi çeşitli yöntemler izliyorlar. Ama Trabzon’a bu haksızlık neden yapılıyor ve Trabzonlular uyuyorlar, sesini çıkartmıyorlar. Veya işin farkında değiller.

Eğer böyle giderse bir 50 yıl sonra Trabzon, Trabzon ismiyle değil “Kanuni” ismiyle anılmaya başlayacak.

Bir bölgenin veya bir şehrin ismi halk arasındaki çağrışımlarla ortaya çıkmıştır/ çıkar. Düşünün ki Trabzon’a dışarıdan gelen üniversite öğrencileri, buradan gittiklerinde, gelecekte; “biz kanuni yurdunda kaldık, kanuni bulvarında dolaşırdık, kanuni hastanesinde tedavi olduk, kanuni okulunda okuduk, kanuni mahallesinde ev tuttuk, kanuni, kanuni, kanuni…vs. vs… gibi adlandırılacaktır ve sonuçta Trabzon kendi ismiyle değil, Kanuni ismiyle anılmaya başlayacaktır.

Trabzonlular, kendi isminize sahip çıkın. Trabzon ismi, Trabzon’un dışına çıkıldığında ne kadar güvenilir bir intiba bıraktığını herkes bilir. Sanırım bu güveni ortadan kaldırmak için bu yola birileri başvurmaktadır.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..