Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor "Ariza" yaptı

Trabzonspor "Ariza" yaptı
 

kayseri-ts


2010 yılının namağlup tek takımı Trabzonspor da en sonunda mağlup oldu.

Öncelikle bugünleri dört gözle bekleyenlere gün doğdu.

Daha ilk günlerden itibaren Trabzonspor’un ve Şenol Güneş’in başarısını çekemeyen ve istemeyenler bundan sonraki günlerde daha çok saldırmaya çalışacaklardır.

Ama aklı başında taraftarlar ve camia onlara istedikerini vermeyeceklerdir.

Şenol Güneş’in ne kadar kaliteli ve dünyada sayılı teknik direktörlerden biri olduğunu herkes gibi aklı başında Trabzonspor taraftarları da çok iyibiliyor.

Bu takım onbeş maçtır yenilmiyor ve 2010 yılında ilk yenilgisini onbeş maç sonra çok ağır şartlarda dün Kayserispor karşısında aldı.

Trabzonspor Kayserispor karşısında maça yine çok arzulu ve istekli başladı.

Özellikle maçın ilk yarım saatinde Kayserispor’a nefes aldırmadı.

Eğer Trabzonspor forvetleri biraz akıllı ve becerili olsalardı golü erkenden rahatlıkla bulabilirlerdi.

Ancak her hafta izlediğimiz ve isyan ettiğimiz o pozisyonları ve forvetleri yine aynı gözle ama ilerleyen dakikalara da umut bağlayarak izlemeye başladık.

Ama bu sefer umutlarımız malesef “Ariza” yaptı.

Kayserispor Trabzonspor’un ne kadar tehlikeli olduğunu bildiğinden maça neredeyse on kişi savunma yapmak için ve bir gol bulursam maçı koparırım mantığı ile çıkmıştı.

Bu nedenle de neredeyse doksan dakika savunma yaptılar ve çok sert oynadılar.

Bu şekilde rakibini yıldırmak ve oyundan düşürmek amacında olduğunu daha ilk dakikalarda gösterdiler.

Ve nitekim de maçın son dakikasında ikinci kez geldiği Trabzonspor kalesinde savunmanında bir anlık gafletinden yararlanıp Makukula’nın golü ile maçı kopardılar.

Trabzonspor kötü mü oynadı, kesinlikle hayır, aksine Kayserispor’un kendi sahasına resmen hapsettiler ama her zaman olduğu gibi yine son vuruş yapabilecek bir golcünün olmayışının faturasını çok ağır ödedi.

Zeminin de çok ağırlaşmasından dolayı ayağı da hakim olan ve topla hızlı oynayan futbolcuların top alışverişlerinde ve topla hareketlerinde performans düşüklüğü oldu.

Forvetlerin beceriksizliğinden dolayı ileride top tutamayınca sürekli geriden gelerek gol bulmak için uğraştılar ve zeminin de etkisiyle bunda başarılı olamadılar.

Oyuna sonradan giren oyuncuların performansı da düşük olunca malesef oyun Trabzonspor’un istediği gibibitmedi.

Burada Alanzinho’ya yine ayrı bir paragrah açılması gerekiyor, her geçen gün artırdığı performansı bu kötü saha koşulları ve rakibin çok sert müdahalelerine rağmen dün de devam etti.

Kayserispor’lu futbolcuların resmen başını döndürdü, topu aldığı her pozisyonda rakiplerine çok zor anlar yaşattı.

Kayserispor’lu futbolcular da her pozisyonda çok sert müdahalelerde bulundular, hakemin de müdahalelere ilk başta sessiz kalması rakibi daha da cesaretlendirdi.

Düşünün bir futbolcu bir maçta beş kişiye birden sarı kart göstertme başarısı gösteriyorsa ve buna ikinci sarılar da eklenecekken hakemin insiyatifiyle kart görmüyorlarsa bu futbolcu hakkında fazla birşey söylemeye gerek kalmaz.

Takımda biriki oyuncu daha Alanzinho’ya ayak uydurabilse Tarbzonspor her hafta her takıma üç atar.

Takımdaki diğer oyuncular da çok mücadele ettiler, herkes elinden geldiği kadarını vermeye çalıştı, savunma çok dikkatli idi, ligin gol kralı en tehlikeli ve kuvvetli oyuncusu olan Makukula’ya göz açtırmadılar , ta ki son dakikada bir anlık dikkatsizlikte Makukula da ne kadar tehlikeli olduğunu gösterircesine dikkatsizliği çok iyi değerlendirdi ve golünü attı.

Orta alan çok çalıştı ama oyuna sonradan giren Ceyhun malesef oyuna ayak uyduramadı, çok önemli bir bölgede oynamasının ağırlığını bu maçta kaldıramadı, takıma katkısı olmadı.

Yine oyuna sonradan giren Tefilo attığı şut ve dirkten dönen top ile golü nekadar kokladığını gösterdi, şuan oyun içerisinde biraz dağınık görünüyor, her an gol koklaması gerekirken biraz kenarlara ve orta sahaya çıkıyor, oysa sürekli ceza sahası kenarı ve içerisinde gol düşüncesi içerisinde olamsı gerekir.

Şuan takımın bulunduğu konum itibarı ile bu savurganlığın olduğunu ve toparlanacağını düşünüyorum, Şenol Güneş’in bu haftadan sonra bu oyuncuya daha çok şans vermesi ve hazırlaması gerekiyor.

Kaliteli bir ayağa sahip olduğu görülüyor ama en azından maç oynama mücadelesini görerek önümüzdeki seneler için ne kadar faydalı olacağını görebiliriz.

Burada ayrıca Ömer Aysan için de bir paragraf açmak gerekiyor.

“Sen kendini ne sanıyorsun kardeşim, ikinci ligde mi top oynuyorsun, sen bu ülkede futbol devrimi yapmış ve hala bu ligin ön önemli, bu ligde söz sahibi dört büyük kulüpten birinde oynadığının farkında değil misin, Engin de saha içerisinde çok agresif ve sürekli sorunlu gibi görünüyor ama o enazından kazanmak için rakiple boğuşuyor, rakip futbolcu ile kavga et , dalaş ama sen nasıl kendi takım arkadaşınla bu şekilde dalaşırsın ve bu kadar büyük bir camiayı zedelemeye çalışırsın. “


Eminim Şenol Güneş bu konuda Ömer Aysan’a gereken cezayı verecektir ve gerekli tedbirleri alacaktır.

Şundan eminim ki hiç kimse Trabzonspor’un başarısını Şenol Güneş kadar isteyemez.

Şenol Güneş daha geldiği ilk günden itibaren kalitesini ve tecrübesini göstermiştir.

Bu nedenle bu maçı arkada bırakarak takımı en iyi şekilde önümüzdeki maçlara hazırlayacaktır.

Ayrıca ben şahsen önceki hafta Galatasaray ile çok zorlu bir maç oynamış, akabinde hafta içi Antalyaspor ile zorlu bir kupa yarı finali maçı oynamış ve geçtiğimiz haftada yine Gaziantepspor ile deplasmanında çok zorlu bir maç oynamış takımın bu derece tempolu, dayanıklı ve mücadeleci yapısından memnunum.

Şuan takım çok iyi çalışıyor ve mücadele ediyor, tek eksiği gol, o da zamanla hallolacaktır, kolay değil onbeş maçtır da yenilmiyor.

Takım artık bir sistem var, mücadele ediyor ve kazanmak için sahaya çıkıyor, rakibine önlem alan değil artık rakibine korku salan ve önlem alınan bir takım oluyor.

Bunu şuan biraz gerçekleştirmiş olsada biraz daha zamana ihtiyacı var, eminim önümüzdeki günlerde Tarbzonspor farkını çok daha güçlü ve tecrübeli şekilde gösterecektir.

 
Toplam blog
: 11
: 471
Kayıt tarihi
: 12.03.10
 
 

1973 Trabzon doğumluyum, Gerçek Trabzonsporluyum, İstanbul'da yaşıyorum, Üniversite mezunuyum, B..