Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor 0 Puana Razı

Trabzonspor 0 Puana Razı
 

Galatasaray bildiğimiz gibi; müthiş bir hücum gücü ve skordan bağımsız olarak rakibe verilen pozisyonların fazlalığı...

Galatasaray Baros, Kewell, Lincoln ve Arda’ya sahip kadrosu ile belki de ligimizin en fazla ve en etkili gol pozisyonları yakalayan takımı. Bu şekilde yetenekli oyunculardan kurulu kadronun yedi hafta sonunda ligin en fazla gol atan ekibi olası da zaten tesadüf değil. Etkili hücum oyuncularının yanı sıra Servet, Sabri ya da Hakan’ın da bazı pozisyonlarda ileri çıkarak rakip savunmayı zor durumda bırakması sayesinde Galatasaray bu sezon çok az maçta gol atamayacaktır.

Madalyonun diğer yüzünde ise Galatasaray’ın orta sahasının savunma yönünün zayıf olması nedeniyle her maçta rakiplerine bolca gol pozisyonu vermesi söz konusu. Nitekim bugün dikkatsiz ve son vuruşlarda beceriksiz Trabzonspor forvetleri takımlarını öne geçirecek, beraberliği kurtarabilecek ya da farkı azaltabilecek pozisyonları ziyadesiyle buldular.

Trabzonspor 0 Puana Razı

Bazı maçlarda maçın zorluk derecesine göre bir söz kullanılır “falan takım 1 puana razı” diye. Bugün zaman zaman gol pozisyonları yakalasa da Trabzonspor’un neye razı olduğunu anlamak neredeyse imkansızdı. Net pozisyonları cömertçe harcayan golcüler, rakip savunmaya ulaşamadan kaybolan orta saha ve tam da Galatasaray’ın isteyeceği gibi kendilerine geniş pas alanı bırakan bir savunma yapısıyla Trabzonspor bugün adete lig liderliğini inkar etti. Hele hele rakibin 10 kişi kalması dahi bordo mavililerin hareketlenmesine vesile olmadı ki bu moral bozukluğu hali ve isteksizlik Karadeniz ekibinin başarısının sadece küçük maçlarla sınırlı kalacağı konusunda endişe yarattı.

Bordo mavililer özellikle maçın son yarın saatlik diliminde o denli isteksizdiler ki biz izleyiciler bir ara maçın skoru ya da birinin jübile maçı olup olmaması hakkında tereddüte düştük. Halbuki bu sene Trabzonspor'un birinci önceliği derbi maçları olmalıdır. Zira kalitesi çok yüksek olmasa da dengeli kadrosuyla küçük maçlarda çok sorun yaşamayacağını düşündüğüm Trabzonspor'un ligdeki kaderini derbiler belirleyecektir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..