Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor 1-Fenerbahçe 3 ve Dünyanın sonu!..

Trabzonspor 1-Fenerbahçe 3 ve Dünyanın sonu!..
 

‘Ne ekersen onu biçersin’diye bir atasözümüz var ya, işte öyle bir şey…

3 Temmuz sürecinde yaşananlar, Türk futbolunu bu hale getirdi!

Bir kulübün başkanını, etkili ve yetkili Etik Kurul tarafından suçsuz bulacaksın, ancak futbol dışı unsurlar başkanı esir alacaklar, bundan yararlanmak isteyenlerde o kulübe saldırıp duracaklar.

Sonunda, Türk toplumu gibi Türk futbolu da ayrıştırıldı ve takımların taraftarları birbirine düşman edildi. Bunun en son örneğini Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşadık.

Yaşananların tek göstergesi, Türk futbolunun ne kadar geri gittiğidir. Öylesine geri gittik ki; bundan 30-35 yıl önce uygulanan ve toplum tarafından hoşgörü ile karşılanan rakip takımın futbolcularını rahatsız etme taşlama girişimlerini Fenerbahçe kafilesi Trabzon’da yaşadı!

Önce Havaalanında taşlarla(!) karşıladılar. (Dikkat ederseniz Galatasaray kafilesini çiçeklerle karşılamışlardı.) Sonra Fenerbahçe’nin kaldığı oteli Deniz’den kuşattılar! Yüksek sesli müzik sesi, klakson çalma, projektör tutma gibi çağdışı uygulamalar ile Fenerbahçeli futbolcuları uyutmadılar!

Maç saati yaklaşırken, Başbakan koruması türünde güvenlik uygulaması yapılacağı söylenmesine rağmen, stadyumun girişinde, polisin gözü önünde Fenerbahçe otobüsünün camları tuzla buz oldu.

Bunca gerginliğe rağmen, gerginliği yaratanların beslenmeyi umdukları ortam içerisinde maç saati geldi çattı.

Maç başlar başlamaz Fenerbahçe, Emre’nin golü ile öne geçti. 0-1! İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Sahada maçtan ziyade Fenerbahçeli futbolculara tekme vurma yarışı başladı. Sahada Trabzonlu futbolcular, statta taraftarlar, soyunma odası koridorlarında Trabzonsporlu yöneticiler Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya, yakaladıklarını yumruklamaya başladı. Onlar Fenerbahçeli futbolculara saldırıyor, vuruyor, kırıyor, Fenerbahçeli futbolcular gol atıyor!

Derken Fenerbahçe ikinci golü buldu. 0-2!

Bu arada Trabzonsporlu futbolculardan Colman, Zokora ve Alanzinho Fenerbahçeli futbolculara bol bol tekme attı! Örneğin Colman Emre’ye yerde yatarken bile tekme attı! Zokora’nın yine Emre’ye attığı vole, neredeyse Emre’yi hadım ediyordu! Alanzinho’nun Selçuk ve Emre’ye topla alakası olmayan tekmeleri hakem tarafından görmezden gelindi.

Maç içerisinde birçok korner atışı oldu. Her korner atışında sahaya yabancı maddeler yağdı. İlk köşe vuruşunda önce Stoch çakmak darbelerinden yerde kaldı, sonra Emre’de birkaç kez korner atışında yabancı maddelere maruz kalıp yaralandı!

İlk yarıda maç 4 kez bu korner atışları nedeniyle durdu. İlk yarı 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile son buldu.

İkinci yarı daha sakin geçecek derken, bu sefer Trabzonspor’un Türk futbolcuları devreye girip, Fenerbahçeli futbolculara tekme atmaya başladılar. Örneğin Olcan, Burak… Hele Burak’ın Zigler’e attığı tekmeden sonra, yerde kıvranırken tokatlaması, maça ne kadar motive olduğunun bir göstergesiydi.

Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe bir gol daha bularak maçı 3-1 kazandı!

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte, Trabzonsporlu oyunculardan Tolga, yöneticilerin bir kısmı ve taraftarlar soyunma odasına gitmeye çalışan Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyete saldırdılar. Soyunma odası koridorlarına dalan taraftarlar Fenerbahçeli futbolcuları yumrukladılar.

Maç bittikten 3 saat sonra Fenerbahçe kafilesi stadyumdan Polis otobüsü ile ayrılabildi. Bu arada yol boyu taşlar atıldı. Ha bu arada Trabzonspor Başkanı Sadri Şener devre arasında soyunma odası koridorlarında Fenerbahçeli Emre’yi ararken, rastladığı Semih’e küfredip, hakaretlerde bulunarak yumrukla saldırdığı basın mensupları tarafından görüntülenmiş. Gerçi maç sonrası Sadri Şener televizyon televizyon bağlanarak, soyunma odası koridoruna Emre ile konuşmaya gittiğini, Emre’yi bulamayınca Semih’le konuştuğunu(!) açıkladı.

Eğer bir maç bu şartlar altında oynanıyor ve bu kadar sakatlamaya, yaralamaya yönelik eylemleri görmeyen hakem tarafından idare edilmeye çalışılıyorsa, bu demektir ki, hakem bir yerlerden talimat almış ve aldığı talimatı harfiyen uygulamıştır. Öyle olmasa maç daha 18. Dakikada iptal edilirdi! İptal edilmese bile, ilk yarı Colman, Zokora ve Alanzinho kırmızı kart görür, Trabzonspor 8 kişi kalırdı. Ve ikinci yarıda Burak’ın da atılması ile Trabzonspor maçı 7 kişi ile tamamlardı.

Netice itibarı ile Fenerbahçe şampiyonluk yolunda önüne gelen herkesi yendi! Federasyon, Merkez Hakem Kurulu, sahada kendilerine tekme atan Trabzonsporlu futbolcuları, soyunma odası koridorlarında kendilerine saldıran yöneticileri, bilumum herkesi yendi.

Önümüzdeki Cumartesi günü Galatasaray’ı da yenerek şampiyonluğa ulaşacak!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..