Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '14

 
Kategori
Spor
 

Trabzonspor başarısız olacak

Büyük başarılar asla tesadüflerin sonucu değildir. Başarılı olacaksan, işin en başından her şeyi planlaman gerekir.

***

2014-2015 futbol sezonu öncesinde Süper Lig takımları hazırlıklarına başladı.

***

Başkanının yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracağını iddia ettiği Trabzonspor’da işler oldukça karışık. Aslında Trabzonspor’da yaşananları karışıklık ile ifade etmek de doğru. Trabzonspor’da yaşananlar tek kelime ile ‘iş bilmezlik…’

***

Trabzonspor’un daha hocası bile belli değil. Yönetimin kamuoyuna fısıldadığı şifrelere göre Cezayir milli takımını çalıştıran Vahid Halilodziç, Dünya Kupası’nın ardından takımın başına geçecek. Ancak ben Halilodziç konusunun yönetim tarafından netliğe kazandırıldığına inanmıyorum. Zira Halilodziç ile anlaşılmış olsa bu kamuoyuna resmen açıklanır. “Dünya Kupası’nın ardından gelecek” denir. Yardımcı antrenörleri belirlenir. Vs. vs…

***

Trabzonspor yeni sezon öncesinde transferler yaptı. Küme düşen Elazığspor’un başka hiçbir kulübün talip olmadığı iki oyuncusu (Deniz Barış ve Serdar Gürler) 9 milyon TL (trilyon) gibi astronomik bonservis bedeli ile transfer edildi. Bir de Ajax’ın altyapısından Serdar Çakmak alındı. Hocasız üç transfer yapıldı. Bu oyuncuların hiç biri üst düzey futbolcu değil. Süper Lig kulüplerinden başka talipleri olsa Trabzonspor yönetimi bu transferler gerçekleştiremezdi.

***

Mesela Gaziantepspor’un sol beki Turgut Doğan Şahin… Bu oyuncu kulübü ile olan sözleşmesini ücretini zamanında alamadığı için tek taraflı olarak fesih etti. Trabzonspor Turgut’u istiyor ancak bu oyuncu İstanbul kulüplerinin de gündeminde olduğu için kadrosuna katamıyor.

Oysa Trabzonspor’un iyi bir sol beke ilaç gibi ihtiyacı var. Geçen sezon bu mevkide çok büyük sıkıntılar yaşadı… Eskişehirspor’un sol beki Çamdal da Trabzonspor’un gündeminde ama ona da İstanbul kulüpleri kancayı attığı için transfer gerçekleştirilemiyor.

***

Trabzonspor sadece bir konuda değil, her konuda çok karışık.

***

Golcü transferi için birçok isim kamuoyunu meşgul ediyor ama bunların hepsi yalan! Bordo-Mavili yönetimin kaliteli golcü transferi yapma şansı yok.

***

Takımın en iyi ismi Olcan Adın ayrılmak istiyor. Galatasaray ve Beşiktaş’ın Olcan için Trabzonspor’a teklif ettiği bonservis bedelleri gerçekten çok komik. 2 milyon euro gibi bir rakam konuşuluyor. Trabzonspor’un Olcan’ı bu rakama satması ile bedava yollaması arasında bir fark yoktur.

***

Takımı geçen yıl 9. sıradan alıp 4. sıraya yükselten Hami Mandıralı küstürüldü. Oysa Mandıralı takımı kendi yağı ile kavurabiliyor, hırslı bir futbol oynatabiliyordu. Bu takım zaten kaliteli transferler yapamayacak, bari bırakın gençleri motive edebilen Mandıralı yola devam etsin!

***

Dedik ya Trabzonspor her konuda çok karışık diye… Yönetim iş bilmezliği takımı uçuruma sürüklüyor.

***

Borcu 200 milyon TL’ye (trilyon) çıkmış, teknik direktörü belli olmayan, yıldız futbolcusu takımdan ayrılmak isteyen, kaliteli transfer yapamayan bir Trabzonspor var şu an… Ve siz bu takımdan başarı bekliyorsunuz öyle mi? Daha çok beklersiniz!

 
Toplam blog
: 11
: 574
Kayıt tarihi
: 12.03.14
 
 

Gazeteci ..