Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '09

 
Kategori
Spor
 

Trabzonspor Doğru Yolda

Trabzonspor Doğru Yolda
 

Dün İnönü'den Trabzonspor 1 puan çıkarsa olurdu ama yukarıdan kopmamak adına Beşiktaş'ın mutlaka kazanması lazımdı. Bu nedenle 1-1'lik skor için Ersun Yanal istediğini aldı demek doğru olur. Aslında maçın tamamında Beşiktaş'ın beklenenin de ötesinde bir üstünlüğü vardı. Bu durum bize Kadıköy'deki güzel oyunun bordo mavililer için sadece bir istisna olduğunu ve Trabzonspor'un debilerdeki tutuk futbolunu hala aşamadığını göstermiş oldu. Öyle ki çok güzel bir ara pası ve akıllı bir vuruşla öne geçmek dahi konuk ekibin oyunda dengeyi kurmasına yeterli olmadı. Ancak Trabzonspor'un da bu olduğunu görmek gerekir. Zira ligin zirvesinde bulunan Karadeniz ekibinin bu başarısının ardında büyük derbi galibiyetleri değil küçük maçlarda ve özellikle de deplasmanlardan alınan 3 puanlar yatıyor. Bu doğrultuda bordo mavililer için işlerin yolunda olduğunu ve Sivasspor ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayının kendileri olduğunu söylemek mümkün.

Beşiktaş'a gelince... Sezon başında teknik direktör değişikliğine giden takımların şampiyonluk şansları azalıyorken siyah beyazlıların bu işi sezon başladıktan sonra yaparak bile bile lades dediğini dilim döndüğünce her fırsatta söylemeye çalışıyorum. Bu andan itibaren Beşiktaş'ın hedefi sezon sonunda ŞL bileti almak ve doğru transferlerle (örn: F.Ernst) önümüzdeki sezonun en büyük şampiyonluk adayı olmalıdır; tabi teknik adamı değiştirmeden. Dünkü maçta Beşiktaş'ın ilk on birdeki futbolcular itibariyle gol bulmakta zorlanacağı açıktı. Çünkü Tello geldiğinden bu yana asla istikrar yakalayamadı, Yusuf teknik kapasitesinin yüksekliği kadar gole uzak bir oyuncu, Serdar'ın ise son vuruş özelliği hiç yok. Hal böyle olunca gol için tek aday Nobre kalıyordu ki Brezilyalı oyuncu da onca çabasına karşın kalabalık savunma içinde pek varlık gösteremedi.

Devre arasında tanıdığımız Denizli'nin elindeki tüm olanakları sahaya süreceğini ve bunların da Bobo ve Delgado olduğunu arkadaşlarla tahmin etmiştik ki trenin kaçmakta olduğunu gören Mustafa Denizli bizi yanıltmadı ve bu şekilde takımın hücum gücünü artırmış oldu ki gol de zaten Bobo'dan geldi.

Dünkü maçta sanırım topla en çok oynayan futbolcu yeni transfer Fabian Ernst oldu. Alman futbolcu her ne kadar başarılı olsa da bir geri orta saha oyuncusunun takımı ataktayken bu kadar çok top alması aslında Beşiktaş'in oyun kurucu alanındaki eksikliğini de gözler önüne sermiş oldu. Sonuç olarak mücadelesi yüksek ancak net pozisyonu az olan karşılaşmadan Trabzonspor mutlu Beşiktaş ise her şeye karşın umutlu ayrıldı.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..