Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '11

 
Kategori
Spor
 

Trabzonspor eriyor

Yattara’nın son dönemde varlığı ve yokluğu bir olduğu için Gineli oyuncu ile Trabzonspor’un yolları ayrılırken çok bir şey söylenmedi; aslında söylenecek çok şey varken. Umut Touluse’a gidince önce şaşırıldı ama sonra anlayış gösterildi adres Avrupa diyerek. Selçuk’un Galatasaray’a transfer olması ise herkese “bir saniye, neler oluyor” dedirtti. Ardından sırasıyla Egemen, Jaja ve son olarak Ceyhun da bordo mavili renklere veda edince işin rengi değişti, tadı tuzu kaçtı; olay bambaşka bir boyut kazandı çünkü Trabzonspor eriyor! 

Trabzonspor’un oluşturmak için çok uzun yıllar beklediği başarılı bir kadronun hemen hemen yarısını bir kaç hafta içinde kaybetmesi kabul edilebilir bir durum değil. Elbette her futbolcu takımından ayrılabilir ama bu kadar kısa sürede bu denli önemli oyuncuların kaybedilmesi ortada büyük bir sorun olduğunu gösteriyor. 

Bu aşamada “futbolcu istedikten sonra yapacak bir şey yok” gibi bir açıklama kimseyi tatmin etmez zira bu oyuncuların kaybı tamamen bir idarecilik zaafiyetidir. Kaldı ki nice Anadolu kulüpleri futbolcularını elinde tutmayı başarırken Trabzonspor gibi büyük bir kulübün bunu yapamaması söz konusu dahi olamaz. 

Bugün Trabzonspor geçen seneki potansiyelini tamamen kaybetmiş durumda. Giden futbolcuların eksikliği yeni oyuncularla kapatılmak isteniyor ancak hem yeni futbolcuların nasıl bir performas gösterecekleri belli olmadığı, hem de bu oyuncuların mutlaka bir uyum sureci yaşayacağı için, normalde başarılı kadrosunu koruyup hatta onu geliştirerek yeni sezonda en az bir öncekinde olduğu kadar başarılı olması beklenen bordo mavililer 2011-2012 sezonunda geçen seneyi mumla arayacak gibi görünüyor. 

Velhasıl bugünlerde Trabzonsporlu oyuncular tabiri caizse kapanın elinde kalıyor ve bu durumdan yararlanmak isteyen kulupler adeta yangından mal kaçırır gibi bu oyuncularla birbiri ardına sözleşme imzalıyor. Işin tuhaf yanı ortada bir yangının olmaması. Yoksa? 

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..