Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor Hangi Ülkenin Takımı?

Trabzonspor, Trabzon'un her şeyidir. Yaşamına yön verir. Hayatını en ince ayrıntısına kadar ilgilendirir. Trabzonluların , Trabzonspordan başka hiç bir şeyi yoktur desek yalan olmaz. Anadolunun bir çok şehrinin takımı vardır. Ama hiçbiri tüm şehirin desteğini kazanamamıştır. Bakarsınız İstanbul takımları hep ilk sırada gelir. Trabzon'da ise işler değişiktir. Onun için Trabzonspor şampiyon olmuş ve kupalar almıştır. Büyük takım olmayı bileğinin gücü ve alnının teriyle kazanmıştır. 

Bu yıl lige baktığımızda özellikle birinci yarıda Trabzonsporun başarılı olduğunu gördük. Ancak bu başarıyı Trabzonspor severleri dışında kimse kabul etmeye yanaşmıyor. Bu başarıyı engellemek için kollar sıvandı bile. Bakıyorsunuz özel kanallarda verilen maçları ve yapılan yorumları izleyince üzülüyoruz. TRT de bile aynı manzarayı görünce yıkılıyoruz. Gol yediğimiz zaman spikerin bağırması milli maçlarda gol atınca duyuyorduk. Şimdi bizim maçlarda oluyor. Biz gol atınca ise sessizlik. Utanmasalar neden attınız diyecekler nerdeyse.Hakemlerse ayrı dert. Yazmaya değmez bile. 

Soruyoruz şimdi. Bu Trabzon hangi ülkenin şehri? Son yıllara kadar Avrupada ülkemizi en iyi temsil eden Trabzonspor şimdi hangi ülkeyi temsil ediyor? Yoksa bunların ülkesi Marmara Bölgesi mi? Öyle herhalde Karadeniz takımını yok sayıyorlar. Sevmeyebilirsiniz ama en azından saygı gösterin. Futbol bir oyundur. Oyunu kuralına göre oynayalım. Kuralın dışına çıkıp çirkeflik yapmayalım. Türkiye ligindeki tüm takımlar Türk Milletinin takımıdır. Türkiyenin takımıdır. Siz kabul etmeseniz bile bu böyledir. Sevgi ve saygılarımla... 

 
Toplam blog
: 9
: 570
Kayıt tarihi
: 27.01.10
 
 

Trabzon Akçaabat ilçesinde öğretmen olarak çalışmaktayım. Evliyim. İkisi kız biri erkek olmak üze..