Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor için bu haftaki Kayserispor maçı büyük bir çıkış olacak

Trabzonspor için bu haftaki Kayserispor maçı büyük bir çıkış olacak
 

Trabzonspor iki hafta önce kendi sahasında Eskişehir Spor'a 3-0 yenilerek adeta kabus yaşamıştı.

Bordo-mavili taraftarlar bu yenilgiyi tribünlerde ağır bir biçimde protesto etmişti. Karşılaşma
sonrasında Trabzonspor'a basından da çok büyük eleştiriler gelmişti. Çünkü kimse Trabzonspor'dan kendi sahasında böyle bir hezimet beklemiyordu.
 
Geçen haftaya Trabzonspor ve camia bozuk bir moralle girdi. Trabzonspor'un Türkiye Kupası'nda  Şanlıurfaspor ile karşılaması vardı. Trabzonspor bu maçı 4-0 kazandı ama bu yine moralleri düzeltemeye yetmedi.
 
Pazartesi akşamı Süper Lig'de Gençler Birliği ile oynanacak maç hem takım hem de camia için büyük önem taşıyordu. Ve beklenen performans artışı Emerson'un golüyle erken dakikalarda geldi, Gençler daha 17. dakikada 10 kişi kalınca, Trabzonspor farka gitti. Şenol Güneş'i 4-0'lık galibiyet de kesmemişti. Daha farklı bir skor beklediğini ima eden bir açıklama yaptı. Bu skor, Trabzonspor'un bu yıl aldığı en farklı galibiyet skoru oldu. Trabzonspor'un beklenen çıkışı yapamamasındaki bir etken de bana göre Pazartesi günü oynadığı maçların çokluğudur. Bu kanımca takımlar üzerinde psikolojik bir baskı da oluşturuyor.
 
Şimdi bu 15. haftada, Trabzonspor pazar günü Kayserispor ile karşılacak. Kayserispor geçen hafta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe maçta pek çok gol fırsatını kaçırdı. Kayserispor ile kendi sahasında kendi seyirci avantajı ile ve geçen haftadan gelen moral ile Trabzonspor'un bu maçı rahat alması, hem takımı hem de camiayı rahatlatması ve ligde hak ettiği üst seviyeye gelmesi lazım.
 
Şu anda Trabzonspor 22 puanla 7. sırada ama alacağı bir galibiyet onu hemen daha üst sıralara taşıyacak. Örneğin 1. sıradaki Galatasaray'ın puanı 26. Galatasaray maç kaybetse, Trabzonsporla arasında 1 puanlık bir fark kalıyor. Gerçi rakibi küçümsemek olmaz ama Trabzonspor kanımca gerçek gücünü henüz tam olarak ortaya koyamadı. Bunu artık takımın gerçekleştirmesi lazım. Ligin ilk yarısının bitmesine de son 3 hafta kaldı. En azından Trabzonspor ilk yarıda ilk 3 sıra içinde olması lazım. Bu sene, lig geçen seneye göre epey çekişmeli geçiyor. Galatasaray, Medikal Park Antalyaspor,  Beşiktaş, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Bursaspor, Sivasspor, Orduspor, Gençler Birliği, Gaziantep ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Spor çok iyi takımlar, tahminim geriye kalan takımlar kümede kalma mücadelesi vereceklerdir. 
 
Trabzonsporlu taraftarların da bu süreçte takıma destek olması ve takımı son ana kadar desteklemesi lazım. 
 
Taraftar da biraz takıma stres yaptırıyor. Bu haftayı Trabzonspor başarı ile geçerse ligde işin hiç de kolay olmayacağını herkese kanıtlamış olacaktır.
 
Haydi Trabzonspor göster gücünü ve güldür yüzümüzü.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..