Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor için sabır, sabır

Trabzonspor için sabır, sabır
 

Tarihinin en kötü ve mutsuz sezonun geride bırakan Trabzonspor için sabıra ve saha içi iyi sonuçlara ihtiyaç vardı. G.Saray karşısında alınan bu galibiyet elbette İstanbul'da uzun zamandan beri derbilerde galibiyet yüzü göremeyen bordo- mavili ekibe ve yönetime derin bir nefes aldırdı.

Sezon başından beri maçların ilk yarılarını iyi oynayan bir Trabzonspor var. Ama bu iyi oyun ilk defa skora yansıdı. Skoru alan Ersun hoca topu G.Saray’a bırakarak taktiksel bir zafer kazandı. Zira bu takım topla oynamayı beceremiyor.

Sezon ilerledikçe takımın uyum sorunu daha iyi hale geliyor ve gelecek. Geride Onur-Durica-Uğur muhteşem performans sergilemeye başladılar. Özellikle Türkiye’de tandem ikilinin uyumu ve iyi bir golcü başarı getiriyor. Nihayet hoca Suk inadından vazgeçti ve daha iyi durumda olan N’Doye şans verdi.

Mehmet Ekici bu takımda fark yaratacak tek oyuncudur. Israrla neden kenarda oynatılıyor Ersun hocam. Forvet arkasında oynarsa daha etkili olacak ve kaleye daha çok şut atacaktır. Bir de İbanez’e neden şans verilmiyor.

Trabzonspor için asıl önemli sorun yerel futbolculara olan yaklaşımdır. Zira yerel futbolcular taraftarlardan ilgi görmüyor. Eski efsane futbolcular çıtayı çok yükseğe koyduklarından alttan gelenlere taraftar burun kıvırıyor. Ama eldeki malzeme bu.

Tüm taraftarlarımız takımda Trabzon kökenli futbolcuların artması konusunda hemfikir. Taraftarın söylemlerine ve sosyal medyada çıkan eleştirilere bakalım. Kullanılan tabirler ve yapılan eleştirilerle oyuncularda bırakın futbol oynamayı topa dokunacak moral bırakmıyorlar.

Örneğin Zeki Yavru. Geçen sezon Kayserispor’u ligde bırakan muhteşem performansının yarısını bile gösteremiyor. Neden?. Tamamen taraftar ve şehir baskısından kaynaklanıyor. Alınan ilk kötü sonuçta sadece Trabzon kökenli sporcularımız hain ve suçlu ilan ediliyor. Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan hepsi aynı sorunu yaşıyor. Suçları bu kulübün alt yapısından yetişmek mi?. Elin oğlu bu takımda parayı görene kadar oynar. Selçuk, Burak gibi örnekler önümüzde duruyor.

Bir başka sorun sadece saha içi sonuçlarla yaşayan bir şehir olduk. Takımı sahiplenme hatta şehri sahiplenme duygusu kaybolmuş durumda. 2 liralık bilet alıp maça girmeyen taraftar 5 lira vererek stadın karşısında maç izlemeyi tercih ediyor.

Yeni bir yapılanmaya gidilen bu takımın zamana ve sabıra ihtiyacı var. Trabzonspor G.Saray’ı yenmekle muhteşem bir takım olmadı. Bu hafta Rizespor’a yenilirse dünyanın sonu değil. Takım gün geçtikçe uyum sorunu aşıyor. Ersun hocanın oynatmak isteği futbola ve sisteme uyum sağlıyor. Unutmayalım Beşiktaş yeni yapılanmaya gittikten 4 sene sonra şampiyon oldu. Ama hep doğru hocalar getirdi ve kadronun üzerine koyarak devam etti.

Deplasman yasağının kalkması Türk futbolu için tarihi bir karar olmuştur. Bu yasağın kalkması İstanbul’da müthiş bir taraftar kitlesi olan Trabzonspor’a yarayacaktır.

Yönetim iyi işler yapıyor. Kulübü iflas batağından kurtardı. Sportif sonuçlara ihtiyacı var. Doğru yapılan hamlelerden vazgeçmemek lazım. Az ve kaliteli transfer yapmak lazım. Sabrın sonunda başarı mutlaka gelecektir. 

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..