Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor İtalya'da Tarih yazdı

Trabzonspor İtalya'da Tarih yazdı
 

 

Trabzon’a hiç şans verilmiyordu.

 

İnter daha avantajlı görünüyordu.

 

Giuseppe Meazza Stadı'nda Trabzon spor bir tarih yazdı.

 

Böylelikle tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Karadeniz ekibi turnuvaya iyi bir sonuçla başladı.

 

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımına 2-0 ve 1-1'lik sonuçla elenen ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalan bordo-mavililer, Athletic Bilbao ile 0-0'ın rövanşında Türk Telekom Arena Stadı'da yapacağı maçı beklerken Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi grup maçlarına dahil edilmesi kararıyla bir ilki gerçekleştirme fırsatı yakaladı. Bu fırsatı da iyi değerlendirdi.

Kura çekimi sonucu UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda İtalya'nın İnter, Fransa'nın Lille ve Rusya'nın CSKA Moskova takımının bulunduğu grupta yer aldı Trabzonspor.

 

Bu Trabzonspor’un İnterle ilk karşılaşması değil. Tarihinde ikinci kez İtalya'nın İnter takımı ile eşleşen bordo-mavili takım, rakibiyle 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. Turu'nda karşı karşıya gelmişti.  Sahasında 1-0 yendiği rakibine, İtalya'da 28 Eylül'de yapılan rövanş maçında 47. dakikada Altobelli'nin penaltıdan, 87. dakikada da Collovati'nin attığı gollerle sahadan 2-0 yenik ayrılan bordo-mavili takım, kupaya veda etmişti.

 

Trabzonspor’un İnterle oynadığı maçların ilginç bir yönü de var. Maçların hepsin de Şenol Güneş var. 16 yıl önce oynanan her iki karşılaşmada da kaleci olarak bordo-mavili takımda forma giymişti. bugün oynanan maçta teknik direktör idi.  

Diğer bir ilginç nokta. O zamanda 14 Eylülde İnterle karşı karşıya geldi Trabzonspor. O zamanda 1-0 kazandı. Bugün 14 Eylül de karşı karşıya geldi. Bir zafere imza attı.

 

Maçlardaki diğer bir ilginç özelikte 1-0 biten 26 yıl önceki maçtada da golü 28 forma numaralı Tuncay attı.  Bugün de 28 forma numaralı Celustka attı.

 

Nice zaferlere diyelim.  

 

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..