Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor Juventus'a yenilmeyecek.

Trabzonspor Juventus'a yenilmeyecek.
 

Trabzonspor Juventus'a yenilmeyecek. Nereden mi biliyorum? Bende acık müneccimlik var! Ondandır belki!


Kimse endişe etmesin. Trabzonspor bu gece Juventus'a yenilmeyecek. Sadece bir temenni değil söylediğim... İşte bu düşüncemin, nesnel nedenleri:

1 - İtalya Futbolu düşüşte: Ard arda şike skandalları patlayıp, Juventus'un Seri B'ye düşürüldüğü, Milan'ın  -15 puanla cezalandırıldığı, 3. olan İnter'in şampiyon ilan edildiği 2004 - 2005 sezonundan beri, sürekli irtifa kaybediyor, düştükçe düşüyor İtalya Futbolu... Maradonalı, Van Basten'li, Gulit'li Reykard'lı dönemlerin Avrupa'nın en prestijli ligi değil artık Seri A... O yüzden, fazla telaşa gerek yok.

2 - Juventus korkuyor: Conte, Galatasaray'dan sonra üst üste ikinci kez bir Türk takımına elenmekten, ölesiye korkuyor. İşi, basın toplantısında kötü şansı kovmak için totem yapmaya kadar getirdi. Antrenörü bu kadar korkan takımın; işi gerçekten zor. Üstelik Juventus, eski günlerde olduğu gibi, korkulu rüyası değil artık rakiplerinin... Psikolojik üstünlüğe sahip Trabzonspor'un, bu maçta kaybedecek hiçbir şeyi yok. Kötü bir sonuç alırsa, gerisini Juventus düşünsün!

3 - Türk Takımı fobisi: Juventus menaceri Nedved'in, " Trabzon'a kar yağıyor mu? " espiriyle karışık sorusu, yaşadıkları muhtemel bir Türk takımı fobisinin habercisi... İtalya'da yenilmeyecek bir Trabzonspor, Avni Aker'de kazanarak Juventus'u kaosa sürükler.

4 - Trabzonspor yenilmiyor: Galatasaray'dan sonra Avrupa Kupalarında Türkiye'nin en başarılı 2. takımı olan Trabzonspor; - İsteyen, Türk takımlarının Avrupa Kupaları istatistiklerine bakabilir.- 12'si bu sezon olmak üzere, üst üste 14 maçtır Avrupa'da yenilmiyor. İtalya'da da yenilmeyecektir.

5 - Yüksek Avrupa motivasyonu: Bu takımın, özellikle Avrupa motivasyonu çok farklı: Mustafa Reşit Akçay'la başlayan, maç seçseler de, uluslararası maçlarda çok iyi oynayan lejyonerlerin de extra katkısıyla, Trabzonspor'un Avrupa motivasyonu çok farklı boyutlarda... Avrupa'da Trabzonspor, lig performansının çok daha üzerine çıkıyor.

6 - Onur Faktörü: Gerçek bir Trabzonsporlu olan Onur'un, vasat bir Avrupa kupası maçına rastlamadım henüz. Türkiye'nin en iyisi olan Onur; aktif futbol oynayanlar içinde tartışmasız dünyanın en iyi beş kalecisinden birisi... Futbol ekolü olmuş ülkelerden birinin pasaportuna sahip olsaydı, bugün çok farklı bir noktada olurdu.

7 - Öldürücü hücum gücü: Trabzonspor bu gece en az 1 gol atar. Şu forvet hattı bu düşüncemin en büyük güvencesi: Colman - Zokora - Olcan Adın - Bosingwa - Malouda

8 - Teknik adam değişikliği: Krizde olan takımlarda, kan değişikliği, bazen kısa süreli, bazen de kalıcı faydalar sağlar. Akçay'ın yerine göreve gelen Hami Mandıralı'nın takıma farklı bir hava getireceği kesin. .. Bir de Juventus maçlardan alacağı iyi sonuçların en azından bu sezonun sonuna kadar onu en güçlü teknik adam adayı yapacağı düşünülürse; iyi bir sonuç alınma ihtimali giderek yükselir.

9 - Ligin tek tesellisi Avrupa: Bu takım için, ligdeki başarısız sonuçların, istikrarsız futbol görüntüsünün tek tesellisi, taraftarla barışık kalmanın en kestirme yolu, Avrupa başarılarının devam etmesidir. Bunun bilincinde olan futbolcular, taraftarın gönlünü almak için, elinden gelen her şeyi yapacaktır.

10 - Futbol, her sonuca açık bir oyun:  Futbolu diğer takım sporlardan en ayıran en önemli özelliği, her sonuca açık olmasıdır. Ve bunun da ötesinde, Trabzonspor, bugüne kadar Avrupa'da başımızı hep dik tutmuştur, bundan sonra da tutmaya da devam edecektir.

Trabzonspor'un bu geceki maçta neden iyi sonuç alacağını yukarıda elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım sizlere.

Ve göğsümü gere gere söylüyorum ki, bu takım, bu gece, Juventus'a yenilmeyecek! İşte o kadar!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..