Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '10

 
Kategori
Spor
 

Trabzonspor Lige Hazır

Trabzonspor Lige Hazır
 

Her şeyden önce biz durduğumuz yerde terden sırılsıklam olurken sahada bana mısın demeden, canla başla mücadele eden iki takım oyuncularını da gerçekten kutlamak gerekiyor; tabi hak ederek kazananı biraz daha fazla.

Futbolda elbette tüm mevkiler önemli ancak sanırım orta sahanın bir takım için en önemli bölge olduğu gerçeği kolay kolay değişmeyecek. Bugün ilk yarıda fazla pozisyona giremese de Trabzonspor’un ikinci yarıda golleri peş peşe bulmasının en büyük nedeni Selçuk, Colman ve Alanzinho üçlüsüyle orta alanı devamlı kontrol altında tutması ve bu anlayışında ısrar ederek rakibin gardını düşürmesi oldu.

10 Numara Alanzinho

On numara bizim için o kadar önemli ki o olmadan yapamıyoruz. Galatasaray Hagi’nin gidişinden beri on numara arıyor, Beşiktaş ise dokuz buçuğu buldu ama on numarayı hala bulamadı. Bu konuda Alex’e sahip olan Fenerbahçe biraz daha şanslı fakat bu sefer de Alexli mi Alexsiz mi tartışmaları var.

On numara diye kafalarda canlandırılan ve bir taraftan takımın beyni olup diğer taraftan gol atabilen ve tüm bunları yaparken takım savunmasına yardımcı olabilecek türden oyuncuların gerçek hayatta nadiren mümkün olduğunu düşünen biri olarak dün akşamki Alanzinho performansının ideal on numaraya en yakın görüntü olduğunu içtenlikle söyleyebilirim. Attığı üç golle dün akşama Teofilo’nun damga vurduğu düşünülebilir ama takımı yönlendirmesi, sürati, pasları ve orta alanda bitmek bilmeyen enerjisi ile Alanzinho takımına Süper Kupa getiren galibiyetin başrol aktörüydü.

Son Şampiyon Umut Vermedi

Bir başarıyı korumanın ona ulaşmaktan zor olduğu söylenir ve doğrudur da. Bu nedenle geçtiğimiz sezonu tarih yazarak kapatan yeşil beyazlıların bu sene işleri geçen yıla oranla çok daha zor. Sadece ligde iyi bir performans göstermesi değil Şampiyonlar Ligi’nde de en azından puanlar alması beklenilen Bursaspor’un dün akşam özellikle topa sahip olma ve gol pozisyonuna girme açısında tatmin edici bir performans gösterememesi son şampiyon için sezon öncesi hiç de iyi bir referans olmadı.

Neticede dün akşamki Trabzonspor gerek ataklardaki organize hali gerekse takım uyumu dikkate alındığında, Avrupa Kupası maçlarında seyrettiğimiz Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan çok daha olumlu bir görüntü verdi. Görünen o ki Şenol Güneş takımın geçen seneye oranla bir şey kaybetmesine izin vermediği gibi organizasyon konusunda da oldukça önemli bir yol kat etmiş ve bordo mavililer bu sezon geçmiş yıllara oranla çok daha iddialı olacak.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..