Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor ne yapsın?

Trabzonspor ne yapsın?
 

Sen bu yıl gerçekten hepimizin, gönüllerin şampiyonusun Trabzonspor. Bırak, senin gönlün rahat olsun


Trabzonspor ne yapsın? 

Sence güzel okuyucum, Trabzonspor bundan daha iyisini yapabilir miydi? Bence yapamazdı. çünkü: 

- Trabzonspor'un yıllık bütçesi 78milyon; Fenerbahçe'nin bütçesi 368 milyon liraydı. 

- Trabzonspor naklen yayın gelirlerinden 50 milyon lira pay alırken; Fenerbahçe 80 milyon lira aldı. 

- Ortalama olarak her 3 yılda 1 şampiyon olan Fenerbahçe, ortalama 40.000 seyirciye oynarken maçlarını; 27 yıldır şampiyon olamayan Trabzonspor'un seyirci ortalaması 20.000'i bile bulmadı. Yani açıkçası Trabzon'da yaşayan Trabzonsporlular takımlarını yanlız bıraktı. Takımına hakkıyla sahip çıkmadı. 

- İki takım arasındaki kadro kalitesi ve derinliği bakımından kat be kat farkı " Ben futboldan azıcık da olsa anlıyorum." diyenler bile gördü. 

- kalitesi, özverisi, futbol sevgisi, bilgisi bakımından, futbolcusuna doğru yaklaşma, bitik futbolcuyu kazanma konularında Şenol Güneş, Aykut Kocaman'a açık ara fark da yapsa; kendinden kaynaklanmayan sebeplerden gerçekleşen sonuçlar ortada işte! 

- Fenerbahçe taraftar sayısı bakımından da çok çok üstün değil mi Trabzonspor'a? 

- Tarihi derinlik, kurumsal oturmuşluk, tanınırlık ve bilinirlik, imajının sağladığı güç ve avantajlarından faydalanmak açısından da kapatılamayacak kadar büyük bir fark yok mu arada acaba? 

- 4 Büyüklerden biri sayılsa da, hakkı olduğu için, en nihayetinde Trabzonspor bir şehir takımı; Fenerbahçeyse belki de taraftarı en fazla takımı değil mi ligimizin? 

- Trabzonspor'un medya desteği neredeyse sıfır denecek kadar düşük ve sınırlıyken; özellikle kamuoyu oluşturma, toplumu yönlendirme konusunda çok başarılı! olan medyanin en az yarısı Fenerbahçeli değil mi? 

- Peki garibim Trabzonsporumun İstanbul ve Ankarada iş ve siyasi çevrelerde faal, etkin bir lobisi var mı? Bence yok da; varsa eğer, Fenerbahçe lobisi yanında Trabzonspor lobisinin esamesi okunur mu? 

- Bu kadar haksız, bu kadar adaletsiz, bu kadar dengesiz, gücü olanın her zaman kazandığı, rakibini yok ettiği futbol dünyasına, mafyatik ve kirli ilişkilerin hakim olduğu ülke futboluna, Anadolu yiğidi Trabzonspor'un gücü tek başına yeter mi? 

- İstanbul ve kulüpleri futbol piyasamıza bu kadar hakimken; o bayrağı tekrar Trabzonspor'a teslim eder mi? 

- " Şampiyonluğumuz Türkiye'nin 4'te 1'ine hayırlı olsun!" diyebilen, güya gelecek vadeden; ama spor kültürü fakiri bir futbolcunun takımıyla; hocası beden eğitimi diplomalı bir öğretmen olacak kadar yüksek eğitimli bir takım, aynı kefeye konulur mu hiç? 

- Tek şansı kendi altyapısından yetiştireceği, kendi memleketlisi futbolculardan kurulu bir takımla başarıyı gitmek olanla; her yıl 100 milyonlarca Euroyu sokağı atabilecek, har vurup harman savurabilecek kadar şımartılmış, para görgüsüzlerince yönetilen bir kulüple; kıt kanaat bütçe denkleştirmek telaşında olan her daim; bir Anadolu kulübü nasıl baş etsin ki Allah aşkına! 

Benzeri dünyanın ne en amatör; ne de en profesyonel liginde görülebilecek 16 galibiyet+ 1 beraberlik gibi ilahi, mucizevi bir performansa, hadi geçtim diyelim Anadolu'nun ufak, tefek takımlarını... Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Kayserispor, Eskişehirspor ve tartışmalı bir maçla da olsa, Gaziantepsporun da yenemediği bir takıma Trabzonspor tek başına ne yapsın? 

Ben fanatik değil; sağlıklı bir Galatasaraylıyım güzel okuyucum. Futbola bunca emek veren, bütçesi bu denli kısıtlı, emeğin ve mücadelenin takımı Trabzonspor, sadece 1 gol yüzünden sapına kadar hakettiği şu şampiyonluğu kaybedince, öylesine içim acıdı ve öylesine şahit oldum ki yine adaletsizliğine futbolun, gönlüm razı olmadı. Bir nebze vicdani adalet için bile olsa, bu yazıyı kaleme aldım. 

Sen benim gözümün de gönlümün de şampiyonusun Trabzonspor. Emeğine, yüreğine, sular seller gibi akıttığın tarifsiz terine sağlık! Sen, yüreğinde vicdan, ruhunda adalet duygusu olan her futbolseverin şampiyonusun. Şampiyonluğun sana kutlu olsun! 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..