Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor yükselişini bir hafta daha erteledi

Trabzonspor yükselişini bir hafta daha erteledi
 

Bu hafta Tranzonspor, Kayserisporla kendi sahasında 1-1 berabere kaldı.

Geçen hafta Ankara'da Gençlere 4 atan Trabzonspor, bu hafta kendi sahsında Kayserispor'la berabere kaldı. Aslında Trabzonspor bu hafta Kayserispor  karşısında çok atak oynadı, Kayserispor'dan daha iyi perperfomans sergiledi, daha çok topla oynadı, istatistikler bunu kanıtlıyor ama direklerin azizliğine uğradı. Trabzonspor, bir türlü kendi sahasında rahat oynayamıyor. Bunda seyircinin de payı olabilir. Ama Trabzonspor taraftarının takımı germesi değil motive etmesi lazım, çok fazla gerilim yaratmaması lazım.

Trabzonspor geçen haftada 7. sıradaydı, bu hafta da 23 puanla yine 7. sırada kaldı. Oysa bu hafta maçı alsaydı, 5. sıraya yükselecek ve en iddialı takımlar arasına girecekti. Şu anda en iddaalı takımlar Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve 1 maç eksiğine rağmen Medikal Park Antalyaspor. Antalya'nın bu hafta Akhisar'la yaptığı maç şiddetli yağış nedeniyle karşılaşmanın 16. dakikasında tatil edildi. Eğer Antalya, bu haftaki maçı alsaydı lider Galatsarayla olan puanını eşitleyecekti ama Galatasaray averajla yine lider olacaktı. Yine, Beşiktaş, Eskişehir maçını alsaydı, o da liderin arkasından geliyor olacaktı. Beşiktaş da bu fırsatı iyi kullanamadı.

Ligin 15. haftası biterken, ilk yarının bitmesine son 2 hafta kaldı. Şampiyonluk mücadelesinde 2 grup oluşmuş görünüyor. İlk grupta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Medikal Park Antalyaspor var. İkinci grupta ise Eskişehir, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Bursaspor geliyor.

Bu sene ligde maçlar çok mücadeleli geçiyor. Bu çok ilgi çeken bir durum. Takımlar, büyük süprizler
yapıyorlar, örneğin geçen hafta Sanica Boru Elazığspor, Karabük'ün sahasında 1-0 yeniyor, ama
bu hafta Karabükspor'da Gaziantep'in kendi sahasında yenebiliyor. Eskiden ev sahibi takım avantajlı olurdu ama bu durum artık değişmeye başladı. Trabzonspor'un da kendi sahasında çok rahat maçlar kazanamamasında bu gerçek rol oynuyor olabilir. Artık, Anadolu takımları ligde çok çetin mücadele ediyorlar ve hiç bir maç da kolay geçmiyor.

Şimdi Trabzonspor, haftaya İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak. Bu maç da kanaatimce ligin en zor maçlarından biri olacak. Gerçi istanbul'da Trabzonspor kendi sahasında oynar gibi olacak ama maç epey zorlu geçecektir. Trabzonspor'un bu maça iyi hazırlanması, özellikle pozisyonları gole çevirmekte yetenekli olması ve sonuç alması lazım.

Belki Trabzonspor'un ligi bu hızda sürdürmesi, ikinci yarı için daha hayırlı olacaktır. Çünkü geçtiğimiz yıllarda erken gelen lig liderliği, sonuca giderken takıma dezavantaj olarak dönebiliyordu. O nedenle, Trabzonspor'un maç kaybetme, hele farklı maç kaybetme lüksü bulunmuyor ama liderlik yarışından da kopmaması lazım. Buna uygun skorlar alması lazım.

Bu haftaki Kayserispor maçının skoru da aslında fena değil. Demek ki takımın gol yollarını açma sorunu var ve bunu süratle geliştirmesi gerekiyor.

Trabzonspor, bu ligin hala, bana göre şampiyonlukta en iddalı takımı. Zaman geçtikçe bunun daha da iyi görüleceğini düşünüyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..