Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Trafik
 

Trafiğe çözüm önerileri

Her gün trafik canavarın yüzlerce insan kurban ediliyor. Kurallara uyumsuz, sorumsuz, kişi yaşamını hiçe sayan trafik teröristlerinin cirit attığı ortamda, en büyük sıkıntımız olan trafiğin, daha büyük bir sorun yumağı haline gelmemesi için; Yetkililerden, çağdaş dünyadaki gelişmelere parelel olarak düzenlemelerin Trafik Yasasına konulmasını bekliyoruz. Şöyleki;

A) Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Tarih ve Coğrafya dersleri gibi, Ahlak ve Kültür derselerinin bir bölümünü trafik dersine ayırarak müfredata dahil etmek,
 

B) Trafikte hukuki düzenlemelerin  yanı sıra, vatandaşlarımıza trafiğin akışını engelleyen, bir diğerinin mal ve canını tehlikeye düşüren hataların, kuralsızlıktan öteye, insana olan sevgi ve hoşgörü bağlamında ele alınması gerekeceğini anımsatan, TV programlarının sevilen sanatçılar aracılığıyla küçük ve hoş paradilerle, skeçlerle anlatılması ihtiyacı vardır.

Günde birkaç kuruş az benzin harcamak, zamanı lehimize kazanmak doğrultusunda, aşırı sürat yapmanın, kural dışı sollama veya sağlamanın, başkalarının malına zarar vermenin ötesinde, sakat kalmasına ve hayatına mal olabileceğini anımsatacak, önemli uyarıların, televole programlarındaki, lüzumsuz geçiş ve sunuşlarda olduğu üzere, defalarca aynı sistemle, anımsatmak ve benimsetmek yerinde olacaktır. 

C) Gelişmiş ülkelerin, el dokunmadan, bilgisayar programları ile, araçları sahibinden alarak, park binasının örneğin zemin 22. Katına robotlar aracılığıyla park ederek, biletini tekrar makineye sokan araç sahibine, asansörlü ve raylı sistemlerin, insan eli değmeden, 22 nci zeminden, 458 no.lu park yerinden aracı çıkışa getirerek teslim edilişini, hayranlıkla seyrediyoruz. 

Bu teknolojik üstünlüğe erişmeyi hayal etmeyi bir kenara bırakın, yeni kurulan yerleşim bölgesinde, her apartman dairesi sakinine yetecek park yerleri oluşturulmaması karşısında, öfkelenmemek mümkün mü? 500 bin nüfusa göre planlanmış bir şehrin çanağının içerisine, 4 milyon nüfusu yerleştirmek, sakinlerinin kullandığı araç sayılarını her yıl 3 misli artmasına olanak sağlamak, toplu taşıma olanaklarını süratle hizmete sokmamak, yerel yönetimlerin bir hatası olsa gerek.

Biz vatandaşların, toplum düzenine, yaratıcı ve yapıcı buluş-icat ve düzenlemelerle katkıda bulunmmızın doğru olacağı inancındayım. Kazasız mulu, sağlıklı günlere.

 

NAHİDE ÇELEBİ


 


 

 

 



 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..