Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '06

 
Kategori
İzmir
 

Trafik - Ömerağa Çay Salonu

Karşıdan karşıya geçerken lütfen dikkatli olunuz! Yeşil ışık yandığında geçiş üstünlüğünün sizde olması İzmir'de hiç önemli değil. Trafik ışıklarındaki saniyeleri, siz, sayarak hareket ediyorsunuz. Araç kullananlar o saniyeleri görmüyorki!

At kendini yeşil ışık yanıyor sana diye. Adam gelsin bir güzel havalandırsın seni. İzmir'in sıcağında bu hava iyi gelir.

Trafik'le ilgili memurlarımız bakakalsın. Onlar için alışıldık ''artistik hareket''ler. Üniversite Oyunları'nın bittiğini zannetmeyin. Trafikle ilgili düzenlemelere, takibe, uygulamaya, cezai işlemlere kim karışıyor? Bende karıştırdım. Hani yeni Belediye yasası yürürlükte ya!

Ömerağa Çay Salonu, İzmir'in en eski ''kahvehanelerinden''. Üniversite yıllarımda sınavlarda çok faydası olmuştur. Eski yerinde. Şimdi sakinleştiğim bir yer. Sabah iş saatinden evvel gelip oturmalısınız. İşe gidenleri gözlemleyebilmek için. Sabahın körü aslında, VINNNNNN; nostaljik taş döşenmiş yolda gürültüye bakın. Kötü söz söylemek içten gelmiyor. Ama savuruyorsunuz. Ne acelen var? HASTANE BU GÜZERGAHTA DEĞİLKİ? Tabakhane de!

Sonrasında bu yolda en sık rastladığınız arabanın çekiciler olduğunu görüyorsunuz. ''35 bilmem ne, lütfen! aracınızı kaldırımdan kaldırınız'' (Ne demekse). Sabah işkenceniz başlamıştır artık. Gecenin geç saatine kadar bu böyle devam edecek. Sonuç al gülüm ver gülüm.

Bahsettiğim VINNNN arabaları ise hep 34 plaka nedense. Geçenlerde İzmir Trafik Müdürlüğü'ne bu konuyu yazdım. 34 plakalı araçların İzmir'de çoğaldığını ve trafiği alt üst ettiklerini. Hakikaten böyle. Bu araçları kullananlar genç pazarlamacılar. Sigara, ilaç, teknik malzeme, yiyecek ve içecek pazarlamacıları. Altlarındaki arabalar babalarının malı olmadığından ''nostaljik taş'' döşeli yolda bu kadar hız yapıyorlar. Trafik ışıkları, yaya geçitleri, yaya kaldırımları onlar için ''pazarlama yolu''. Uyardığınızda bir de küstahlar sorma gitsin.

Trafik Müdürlüğünden cevabımı aldım tabi. ''34 plakalı araçların İzmir'e girişini engelleyemeyiz ki''. ''Seyahat özgürlüğü'' varmış? Kısıtla diyen yokki hemşehrim. Ben denetle diyorum.

Trafiği denetleyip düzenlememiz ancak tabelalarla kendisini gösteriyor. ''Baba Lütfen Alkollü Araç Kullanma''. Güler misin ağlar mısın? Yeşilay Cemiyeti nerede? İlköğretim kıyafeti giymiş çocuğa bu slogan söyletiliyor. Baba! sabah akşam iç ama alkollü araç kullanma. KOMEDİ MÜZİKAL.

Bizler sesimizi yükselttikçe bir şeyler düzelecek Türkiye'de. İzmir tarafiğinde de...

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..