Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '07

     
    Kategori
    Trafik
     

    Trafik canavarından nasıl kurtulacağız?

    Trafik kazaları ülkemizin en önemli sorunu olmaya devam ediyor ve sanırım olmaya da devam edecek. Sebepleri konusunda ise birçok seçenek var aslında; bunların başında ise çok hızlı araçlar ve bunlara uygun olmayan yollar geliyor bana göre; ikinci sebep ise aceleci ve sabırsız insanlar olmamız.

    Direksiyona oturduğumuz zaman birer canavar kesiliyoruz, sanki yollarda bizden başkasının araç kullanmaya hakkı yokmuş gibi davranıyor kendimiz hata yapsak bile bunun için karşımızdaki sürücüyü suçlamaktan hiç çekinmiyoruz. Geçen gün başımdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum sizlere;

    Ankara'dan otobüsle Kastamonu'ya gidiyorum. Ön koltuklardan birindeyim ve şoförü çok iyi gözlemleyebileceğim bir yerdeyim. Yol boyunca araçtaki kırk insanın hayatından sorumlu olduğunun farkında bile olmadan hata üstüne hata yapmaktan çekinmiyor otobüs sürücüsü, daha sonra ise Ilgaz Dağı'ndan inmeye başlıyor; çok keskin bir virajı döner dönmez acı bir fren, bütün yolcular üst üste, karşı yönden gelen iki kamyondan biri viraja çok yakın bir yerde diğerini sollamaya çalışıyor ve bunu başaramıyor; doğal olarak da karşı şeritte kalıyor.

    Sonuç olarak kamyon sürücüsü otobüs sürücüsünü, otobüs sürücüsü de sanki biraz önce bu hatları kendisi yapmamış gibi kamyon sürücüsünü suçluyor. Olayın tek güzel yanı ise herhangi bir kazanın meydana gelmemiş olması.

    Bu ülkede eğitim elbette şart; ancak insanımızın bencillikten kurtulup trafiğe çıktığı zaman insan hayatının değerini anlayacak bilince ulaştığı zaman sorumluluk sahibi sürücüler olduğu zaman 'Trafik Canavarı'ndan kurtulabileceğimizi düşünüyorum.

    Umarım o günleri de görürüz.

    Saygılarımla

     
    Toplam blog
    : 1
    : 255
    Kayıt tarihi
    : 08.11.06
     
     

    Eski bir polis memuryum. Şu anda Ankarada bir reklam ajansı işletmekteyim. Havacılık sporlarına ka..