Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '17

 
Kategori
Trafik
 

Trafik Canavarları

Trafik Canavarları
 

Kurallara uymazsak hem karşı tarafın hem de kendi tarafımızın can ve  mal kaybına yol açmış oluruz. Trafik kazalarına neden olan faktörlerin başında trafik kurallarına uymamak gelir. Ayrıca alkollü araç kullanma, uykusuz ve yorgun araç kullanmak, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip,  emniyet kemeri kullanmama, araç kullanırken cep telefonu kullanmayı da trafik kazası nedenlerine  ekleyebiliriz. Trafik kurallarına uymalıyız çünkü güvenli ve düzenli bir ortamda yaşamak herkesin  hakkıdır. Trafiğe ilişkin güvenlik bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulması gerekiyor. TV kanallarından birisinde trafik kurallarına uymayan birçok kişi izledik. Kimisi ayaklarını camdan çıkarıyor, kimisi arabanın açık olan bagajında 5 kişiyi sıkıştırmış taşıyor. Motosikletli sürücüler tek teker üstünde arabaların sağ ve solundan zik zak çizerek ilerliyor.

Fethiye’de çalış plajına giderken kanalın üstüne uzun büyük bir köprü yapılmış o kanal denize açılıyor köprünün altından motorlar geçiyor. Köprünün hem giriş hem de çıkışına motosiklet ve bisiklet giremez levhaları konulmuş ama uyan yok motosikletler köprünün üstünden geçiyorlar o güzelim köprü 3-4 yerinden kırılmış motosikletlerin suya düşmesi an meselesi ikazlara rağmen geçip plaja ulaşıyorlar. Hâlbuki 4 dakikalık bir yolla aynı plaja gidebilirler işte trafik canavarı bunlar. TV kanallarından birisinde izlediğim aşağıdaki haberi veriyorum. Dilerim trafik canavarlarına caydırıcı en ağır cezalar getirilir.

NAHİDE ÇELEBİ

Konya'da Tır Sürücüsü Direksiyon Başında Uyuya Kaldı

 18 Ağustos Cuma günü Konya'da yol ortasında uyuyakalan ve güçlükle uyandırılan alkollü tır sürücüsünün ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu ve 2 bin 507 lira ceza kesildi ve tır polis ekiplerince otoparka götürüldü.

Alınan bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Piri Esat Caddesi'nde yol ortasında çalışır vaziyette durdu. Sürücünün direksiyon başında uyuduğunu gören vatandaşlar polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, tırın motorunu durdurup anahtarı aldı ve sürücüyü uyandırmak için çaba harcadı. Bir süre sonra uyanan sürücü, çalışmayan tırı sürmeye çalıştı. Polisin ısrarına rağmen sürücü koltuğundan inmeyen kişi, çevredekilerin yardımıyla yan koltuğa alındı ve araç yoldan kaldırıldı. Polisin ısrarına rağmen sürücü belgesi ve kimliğini vermedi, bir süre sonra ikna olup ehliyetini polise teslim etti.

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..