Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Trafik Haftasının en anlamlı Pankartı!

Trafik Haftasının en anlamlı Pankartı!
 

"Trafik Levhalarını Koruyalım ". Ben Trafik Haftasının anlam ve önemini! belirten bu pankartı, yılın pankartı seçerim arkadaş.....

Ülkemizde çeşit çeşit terör kayıpları yaşıyoruz. Bunların -tabiri caizse- en ucuzu da trafik terörü. Telefonda konuşurken, sigarasını yakmaya çalışırken, yandaki sürücünün tipine "gıcık" olurken diğer tarafı boylayan insanlarımız var ne yazık ki.

Cezaları artırsak da, araçlarımızı emniyetli hale getirip, yol şartlarımızı iyileştirsekte problemimiz insan kaynaklı. Zihniyeti değiştiremiyoruz. Altımızdaki aracın bizi en kısa yoldan ölüme götürebilecek bir unsur olduğunun farkına varamıyoruz. Her araca bindiğimizde bir çoğumuz farkında olarak ya da olmayarak hayatlarımızla dalga geçiyoruz.

En büyük zevki, trafik levhalarına ateş etmek, ya da söküp eskiciye satmak hatta evinin duvarlarına asmak olan insanlarımız var maalesef. Bütün bunlara baktığımızda "trafik levhalarını koruyalım" pankartı aslında çok abes değil. Abes olan halen trafiğin anlamını, önemini değil de levhalarını tartışılır kılan insanlarımızın varlığı. Yani yazana değil, yazdırana bakmak lazım! 

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..