Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Trafik kazalarında yeni uygulama!

Trafik kazalarında yeni uygulama!
 

1Nisan da yürürlüğe girecek yeni uygulamaya göre,maddi hasarla sonuçlanan ve tarafların kendi aralarında anlaşmaya vardığı trafik kazalarına artık trafik polisleri müdahale etmeyecek.

Kazaya karışanlar,trafik polisini beklemeden tutanakları kendi aralarında düzenleyecek ve kaza yerinden ayrılabilecekler.

Bu yeni uygulama sayesinde kaza yüzünden meydana gelen trafik tıkanıklığı ve saatlerce beklemelerin de önüne geçilmiş olacak.

Bu şekilde bir anlaşma ile olay yerinden ayrılmış olan taraflar,meydana gelen zararın kendilerince doğrudan veya sigortaları tarafından karşılanacağını kabul etmiş sayılacak.

Ayrıca,yazılı tespit yapmış olsun veya olmasınlar sonradan yetkililerden kaza tespit tutanağı düzenlenmesini isteyemeyecekler.

Yeni düzenlemeye göre kazaya karışan araç sahipleri aralarında düzenledikleri tutanakların bir suretini kendilerinin görüntüleyecekleri fotoğraflarla beraber karşı tarafın trafik sigortası poliçesinin ait olduğu sigorta şirketine internet ortamında gönderebilecekler.

Ayrıca tazminat talep edilebilecek durumlarda, aynı belgeler aracın kasko sigortası poliçesinin ait olduğu sigorta şirketine ulaştırılacak.

İkiden fazla aracın karıştığı trafik kazalarında birden fazla form kullanılabilecek. Bu durumda, her bir form tüm sürücüler tarafından imzalanacak.

Kazaya karışan tarafların tamamı tarafından imzalanmayan tutanaklar geçerli kabul edilmeyecek.


Tutanaklar en az 2 nüsha olacak şekilde gönderilmesini takiben 3 gün içerisinde kaza krokilerini de dikkate alarak tutanak ve fotoğraflar çerçevesinde yüzde oranlarına göre suç değerlendirilmesinde bulunulacak.

Ayrıca :Sürücü belgesiz araç kullanmak,sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi,araçlardan birinin kamu kurumlarına ait olması,trafik Kazasında kişilere ait eşyalara zarar gelmesi,araçlardan birinin trafik sigortasının olmaması ve trafik kazasının ölüm veya yaralanma ile sonuçlanması halinde.

Yine eski uygulamada olduğu gibi trafik ekibi çağırmaları zorunlu olacaktır.....



 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..