Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Otomobil
 

Trafik kuralları ve evlat sevgisi..!

Trafik kuralları ve evlat sevgisi..!
 

Bazen fotoğraflar size çok şey anlatır. Şöyle lütfen dikkatli bir bakın; arabanın arka koltuklarının ardındaki kapakta uyuyan bir çocuk göreceksiniz. Evet yanlış okumadınız, bir çocuk. Bırakın arka koltukta emniyet kemeriyle oturmayı çocuk kapağın üzerinde duruyor. Kuvvetle muhtemelen bu çocuk ailenin gözü gibi sevdiği, biricik evladı veya evlatlarından biri. Sebep her ne olursa olsun bunu bu aile nasıl izah edebilir? Zannetmiyorum ki bu aile çocuğunu sevmiyor olsun; peki o halde nasıl böyle bir yanlışlığa meydan verebilirler.

Bir yerde okumuştum, yaklaşık 90km hızla ilerleyen bir araç duran bir engele çarptığında arka koltukta duran 50kg' lık bir nesnenin hızla hareket edip gelip ön cama veya ön konsola çartığında ulaştığı toplam kuvvet 500kg' lar mertebesine ulaşıyormuş. Şimdi kapağın üzerinde böyle çok masum ve tatlı tatlı uyuyan bu çocuğun böyle bir çarpışmada başına gelecekleri düşünün. ALLAH korusun.

İnanın bilgisayarın başına geçerken içimde böyle bir konuda yazmak fikri yoktu. Diğer yazıya uygun bir fotoğraf ararken bu kareyi görünce donakaldım ve yazmadan edemedim. Sadece üzüldüm. Sevmek ve umursamamak birbirlerine çok zıt kelimeler. Burada da tam bir çelişki var. Öyle ya seven kişi sevdikleri umursar ve onlara değer verdiğini sadece sözleriyle değil davranışları ve yaptıklarıyla da ortaya koyar. Bu durumda bu çocuğa gösterilebilecek en güzel sevgi onu trafik kurallarına uyarak emniyet kemeriyle arka koltukta oturtmaktır. Çünkü en güzel sevgi yaşatan sevgidir.

Hoşcakalın..!


 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..