Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '12

 
Kategori
Mizah
 

Dikiz Aynası

Sıkışık bir trafikte kadınlar makyaj yapabilir, özenle rujlarını sürüp, gözlerine kalem bile çekebilirler. Hatta üzerinde sökülen bir yeri rahatlıkla dikebilirler.

Peki ya erkekler, traş olabilirler, hatta, trafiğin durduğu bir sırada üzerindeki gömleği değiştiren birini bile görebiliriz.

Bunun dışında, cep telefonuyla mesajlaşmalar, oyunlar, fotoğraf çekmeler, çalan müziğe oturduğu yerden dansla eşlik etmek, kahvaltı servisi, kahve keyfi, gazete, dergi, kitap okumak gibi kültürel etkinliklerde bulunmak mümkün. Aslında trafik  iyi kullandığımızda bize çok yararlı:))

İstersek sosyalleşmek bile mümkün. Bunu gerçekten abartmıyorum. Birgün Minibüs yolundan Kartal yönüne doğru giden bir minibüse bindim, acelem vardı ve deniz otobüsüne yetişmek istiyordum. Belli bölgelerde trafik akıyor, zaman zaman da yoğunlaşıyordu. Bir kırmızı ışıkta, aynı hatta çalışan iki minibüs yanyana geldiler, önce hal hatır soruldu, ' Annengiller, babangiller nasıl, çocuklar iyiler mi?' şeklinde, sonra iş uzadı, bizim şöför inip, yandaki dondurmacıya daldı el frenini çekip. Bir çırpıda iki külah dondurma alıp, yan minibüsün şöförüne de ikram edip, kırmızı ışığın yanmasıyla biz gayet normal bir şekilde yola devam ettik.

Sosyalleşmek adına trafik bir fırsat aslında, günümüzde iletişimin minimuma indiği şu yıllarda,

-Abi, sabah müsaitseniz, eşim, çocuk falan arabanıza trafikte oturmaya gelmek istiyoruz. Ama yengeye söyle yolluk yapmasın, biz piknik sepetiyle gelicez.

- Tüh ya, tuzu unutmuşuz, yandaki arabadan mı istesek, film izliyorlar ama, bir korna bas bakiiim.

- Arkadaşlar, sabah trafik yoğun, toplantıya yetişemeyeceğiniz malum, Engin, sen bizi Altunizade duraktan al, arabada şöyle bir toplanalım, işe varana kadar projeleri tartışırız, Ayla, sen barkovizyonu, Uğur sen de tepegözü almayı unutma. Ben de hazırladığın çalışmayı föyler halinde dağıtırım.  

Bunun dışında, sadece sosyalleşmek adına, şehir içinde arabaların bagajlarının balkona çevrilip, imkanlar elverdiği ölçüde bir masa atılması taraftarıyım. İsteyen tavla, satranç falan oynayabilsin.

Trafik bunun yanı sıra birçok iş imkanlarını da barındırıyor. Mesela, biz o yoğun ve daraltıcı trafikte araçlarımızla bir türlü akamazken, etrafımızda çeşitli alışveriş imkanlarımız da bulunuyor. Su, kağıt helva, cep telefonu aparatları, içinde bulunduğumuz ayın önemli günlerine göre güncel takip edilen çeşitler, mesela adını duymadığımız marka marka çikolatalar, çocuklar için kanserojen kanserojen plastik oyuncaklar,  yılbaşı süsleri, hoca eşliğinde, helal kesim yapılarak özenle paketlenmiş kurbanlık koyunlar.... evet sondaki biraz abartı oldu:) ama birgün bunu da görebiliriz, neden olmasın, mobil kurbanlık satıcınız hizmetinizde :))

Avrupa'da büyük şehirler arasında trafik yoğunluğunda bir numarayız, İstanbul ile. Süper, müthiş bir başarı... Hiç zorlanmamışızdır eminim. Bir de şimdi bayram trafiği eklenir, oh, harika. Eskiden bayramda şehir içi trafiği biraz rahatlardı, artık o da yok.

Artık trafiği alt etmek yerine, elimizdeki imkanları daha konforlu hale getirmenin yollarını bulmalıyız. Mesela Zihni Sinir tarzı buluşları, şiddetle destekliyorum. Ben de naçizane birkaç fikir olarak, önde, direksiyon altından çıkabilen, ek bilgisayar masası yada sıkışık trafikte ertelenmesi kötü sonuçlar doğurabilecek insani ihtiyaçlar için, şöför koltuğunun klozet şekline de dönüştürülebilmesi gibi birkaç öneri sunabilirim. Bir de geçen gün yürüyüşde rastladığım bir başlık çok dikkate değerdi. Yoğun trafikte direksiyon dışında, cep telefonu gibi önemli işlevselliklerle meşgul olan ellerimizi serbest hale getirebilmek için üretilmiş bir başlıktı gördüğüm. Başlığın iki yanında içecekler düşünün sabitlenmiş, biri pet şişe su, diğeri kutu içecek, içlerinden dışarı akmayacak şekilde borular uzanıyor ağıza kadar. Yani hands free özelliğe sahip, müthiş bir buluş. Kesin Zihni Sinir'sel bir proje.

Bunlar mümkün inanın bana, istersek olur, hayal kurmak serbest ama bu zamanda gerçekleştiren kazanıyor:) Herkese iyi bayramlar, kurbanlarınızı yoldaki satıcılardan güvenle alabilirsiniz, etrafa dikkat etmeniz yeterli:))     

 

 
Toplam blog
: 46
: 826
Kayıt tarihi
: 07.08.12
 
 

Küçük bir gülümseyiş ya da farkındalıklar yaratacak atıştırmalık öyküler yazmayı planlıyorum, bun..