Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Trafik sorununa kökten çözüm önerileri

Trafik sorununa kökten çözüm önerileri
 

İnternetten alınmıştır


20 inci yüzyılın başından itibaren çoğalan otomobil üretimi doğrultusunda artan kara yollarına rağmen artık hızla sıkışan trafik ve oto-park sorunu günlük yaşamın daraltan önemli problemidir.

Üretimi devletçe desteklenen otomobil fabrikalarının yönetimi özel şirketlerin, otomobillerin karayollarının yönetimi kamu kurumunda, trafik emniyet yönetiminde, oto-parklarda yerel yönetimlerdedir.

Trafiği oluşturan dört ana faktörün biri birinden farklı kurumların yönetiminde olması trafik ve oto-park sorunun ana nedenini oluşturduğunu gözlüyorum.

Otomobil fabrikaları ve oto-parklar kar amaçlı çalışırken, karayolları ve trafik yönetimi kamu amaçlı hizmet olması da problemin nedeni olduğu görülmektedir.    

Trafik ve oto-park sorununa çözüm üretilmesi için bu dört faktörün yönetiminin bir bütün koordineli çalışması gerektiği anlaşılmaktadır.   

Karayolları ve oto-park problemlerinin çözülmesi otomobil satışlarının dolayısıyla karlarının artmasını sağlayacağından aslında problemin çözümüne en çok çaba sarf etmesi gerekenin de otomobil şirketleri dolayısıyla otomobil sanayicileri derneği olması gerektiğini düşündürmektedir.

Otomobil kullanımı artıkça artacak akaryakıt vergisi gelirlerinden de pay ayrılması gerekmez mi?    

ÖZETLE; var olan şartlarda trafik ve oto-park sorunun çözülmesi mümkün görünmediğine göre her düşünenin benim gibi öneriler yazması çözüme belki hizmet eder...

www.kadrikanpak.com 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..