Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Trafik terörü- emniyet kemeri

Trafik terörü- emniyet kemeri
 

Şehirler arası otobüslerde sürekli özellikle kış aylarında buzlanmadan kaynaklanan trafik kazaları olmaktadır. Bunların en önemli sebebi araçların lastiklerinin uygun olmaması, ve şoförlerin uyumasıdır veya yorgun olmasıdır.

Aslında basit yöntemlerle can kayıpları azaltılabilir. Takla atan bir otobüste 20 kişinin ölmesi çok şaşırtıcıdır. Peki EMNİYET KEMERİ takılı olursa bu kadar insan ölür mü? Bence hayır, ölenlerin çoğu sürüklenmeden kaynaklanan kafa travmasından veya otobüs içindeki uçmadan kaynaklanıyor. Emniyet kemeri sabitleyici görevi görerek bir sürü ölümün önleyebilir. Sayın yetkililer  lütfen artık şehirler arası otobüslerde Japonya’da olduğu gibi emniyet kemerini kontrol edin. Ölen sizin çocuklarınız veya aileniz değil ama ölen İNSAN ve bu ülkenin insanı. Otobüs şöförü harket etmeden önce emniyet kemerleri takılı olup olmadığına baksın. Ama bu insanların bir soğan kadar değeri yokmuş. Artık  zorunlu emniyet kemerini taksınlar aksi takdirde cezai yaptırımlar uygulansın. Biraz yolculuklar konforsuz olacak ama buna değer. Çoğu otobüsler ve minibüslerde emniyet kemeri takılmıyor. Binlerce defa yolculuk yapmış olmama rağmen hiçbir otobüste ne emniyet kemerine ne de takana şahit oldum. Peki trafik polisleri ne yapıyor bu durumda? Emniyet kemeri takmamanın cezası 80 TL imiş, ben hiç ceza kesilen bir yolcu veya otobüse rastlamadım. Ambulans yaklaşık 47 dk sonra gelerek ancak 21 cesedi toplayabildi kurtarma görevi yerine 22 ocak 2014 pınar başında olan kazada. Tam bir fiyasko, yolculuk yapanların ALLAH yardımcısı olsun. Merak ediyorum bu tür kazalar neden Almanya’da, İspanyada veya Japonya’da olmuyor?Onlar nasıl başarıyor?Yoksa biz kader deyip artık önlem almayacak mıyız? Suçlu belli; görevini yerine getiremeyen devlet görevlileri ve trafik kurallarına uymayan sürücüler.

22 Ocak 2014 ve 27 ocak 2014 meydana gelen otobüs kazalarında toplam 30 kişi öldü. Ölümlerin ana sebebi emniyet kemeri takmamaktan kaynaklanan tramvaylardır. Bu ölümlere araba kazalarını da eklediğimiz de rakam korkunç oluyor. Hızlı ölen Türkiye insanı kazalara önlem almıyor? Neden?

Neden yollar iyi bir şekilde tuzlanmıyor? Neden geceleri yola çıkılıyor? Neden yollarda hız kontrolleri yapılmıyor? Neden daha dikkatli olunmuyor? Neden tır kontrolleri yapılmıyor? Bir tır sürücüsü neredeyse 16-20 saat sürüyor ve çok uzun bir süre. Aynı şey otobüs sürücüleri için de geçerli. Neden bazı yollar çok dar? Neden bazı yerlerde trafik ışıkları yok? Bingöl ili merkezde en işlek yollarda trafik ışıkları uzun bir süredir yok. Ölen insanların bedeli yine öbür dünyaya mı kalacak? Bu acıların sebebi ne? Bu kabullenmişlik nasıl değiştirilir? Görevliler bu maaşları ense yapmak için mi alıyor? Soru çok ama cevapları da belli de kimse bir şey yapmıyor…Bu daha da acı bir durum maalesef…

 
Toplam blog
: 36
: 491
Kayıt tarihi
: 28.10.13
 
 

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği okudum. Yüksek Lisansımı Almanyada yaptım. Sağlık,  te..