Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Trafik Terörü için Azraille mi masaya oturmalı ?

Trafik Terörü için Azraille mi masaya oturmalı ?
 

Devletten önce siz kendinizi frenleyin.


Yıllardır önlemini alamadığımız en büyük sorunlar biri Trafik Terörü. İnsan eliyle ortaya çıktığı için bunun önlemini almak özellikle bizim ülkemizde çok zor. Bilhassa bizim gibi kuralları çiğnemeyi pek seven bir milletin trafik terörüne bu kadar can vermesi de normal olsa gerek. 

Gelişmiş herhangi bir ülke de ölümlü trafik kazaları, nerdeyse manşete çıkarken artık bizde kanıksanmış, alışılageldik bir durum haline geldi. 

Gazetelerde, televizyonlarda her gün olan trafik kazalarını izlemekten bunalmadınız mı? Bu kazaların azalması (tamamen bitmesi mümkün değil.) için daha kaç ailenin, kaç annenin kaç babanın kaç çocuğun yollarda yok olması gerekmektedir ? 

Mobeseli sistem ve güvenlik kameraları sayesinde bir çok kazayı seyrediyoruz. Bu kazaların neredeyse tamamı insan hatası nedeniyle meydana gelmekteyken, bunun önlemi neden alınmaz ? Hükümetimiz neden bu konu üzerinde hassasiyetle durmaz ? 

Ehliyetine el konulan insanlar tekrar trafiğe çıkma cesaretini nereden bulmaktadırlar ? Sadece ehliyeti elinden almak çözüm müdür ? Daha ciddi ve kalıcı çözümler üretilip bunların devamlılığı sağlanamaz mı? 

Daha bir çok soru. Asıl sıkıntı maalesef şöför koltuğuna oturduğunda kendini kaybeden, kuralları ve insan hayatını hiçe sayan insanımızda. Bir emniyet kemerini takmaktan imtina eden, kırmızı ışıkta durmayı kendine zul sayan, hız yapmayı cesaret gören, alkollü araç kullanacak kadar beyni sarhoş olmuş insanlarımız bu ülkenin yollarında olduğu sürece biz ekranlarımızda daha çok kaza görürüz. 

İnsanlarımız bu kadar bilinçsiz ve tutarsızken iş haliyle devlete kalıyor. Artık ehliyet vermeyi mi zorlaştırırlar denetimleri mi sıklaştırırlar yok cezaları mı artırırlar bilemem. Ama artık devletin bu trafik terörüne dur deme vakti geldi de geçiyor. 

Pkk terörünü bitirmek için İmralı'yla masaya oturan hükümet, trafik terörünü bitirmek için Azraille mi masaya oturacak ? Hadi birinin yeri belli gemiye binip gidiliyor. Ya ötekine nasıl gideceksiniz...

 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..