Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Trafik terörü kime ne, öyle mi?

Trafik terörü kime ne, öyle mi?
 

Bir trafik kazası (Kaynak: dha.com.tr)


Her gün en az üç ölümlü TRAFİK KAZASI ile uyanıyoruz. Dün de bu acıklı haberlere KADİRLİ - ADANA karayolundaki kazada ÜÇ KİŞİNİN ÖLÜMÜ ve ON ÜÇ KİŞİNİN YARALANMASI eklendi. Bu acımıza Ankara'da evinin yakınında karşıdan karşıya geçerken bir arbanın çarpması sonucu TRT Türk Halk Müziği sanatçısı 35 yaşındaki Sevinç Sarı'nın onbir günlük yoğun bakım sonunda bugün aramızdan ayrılmış olması eklendi.

Şu an için OSMANİYELİ kardeşlerimiz ile SEVİNÇ SARI nur içinde yatsınlar demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Ne ki her yıl TERÖR belâsından çok CAN KAYBI verdiğimiz TRAFİK TERÖRÜ için yeterli ve gerekli hiçbir tedbir alınmıyor.

Bence her KAZA yerinde o çevrenin en büyük Mülki İdare Amiri ile TRAFİK MÜDÜRLERİ bir kafeste TEŞHİR olunmalıdır. Çünkü TRAFİK EĞİTİMİ'ne inanmıyorlar; halkla görüşüp konuşmuyorlar. KAZALARI önleyici caydırıcı hiçbir tedbir alınmıyor. Bu sorunumuzun başka bir yönü de TRAFİK düzenleme ve sorumluluğunun EMNİYET, JANDARMA, TCK, BELEDİYELER gibi kurumlar arasında paylaşılmış olmasıdır. Anlaşılan SORUNUMUZUN BÜYÜKLÜĞÜ yüzünden sorumluluk paylaşılmış ve yetkililerin omuzlarındaki yük de azaltılmıştır.

Ne yazık ki SÜRÜCÜLERİMİZ de dağda bayırda AT SÜRER gibi araba kullanıyorlar. Bu anlayışın değişmesi de ancak ve ancak SÜREKLİ EĞİTİM ve UYGUN UYARILAR ile olabilir. Bunu yerine getirmeyen bütün SORUMLULAR hesap vermelidir. Ne yazık ki TÜİK'in yıllık olarak kamuoyuna duyurmak, yayınlamak zorunda olduğu bilgileri öğrenmek, bilgilenmek istediğinizde; o an 5 TL ya da 10 Dolar ile 10 TL ya da 20 Dolar ödemek zorundasınız! Neden Avro (EURO) değil de DOLAR? Burasının TÜRKİYE mi AMERİKA, AVUSTRALYA ya da KANADA mı olduğu konusu ise ayrı bir KÜRESEL SORUN!

Kendisi ile pek gurur duyduğumuz SOSYAL ve HUKUK DEVLETİYİZ ya; az önce gördüm ki bir de TÜCCAR DEVLET olmuş çıkmışız. Buyurun bakın: http://www.tuik.gov.tr/Kitap.do?metod=KitapDetay&KT_ID=15&KITAP_ID=70
Şu an masa başında para ödeyebilecek bir durumda olamadığımdan dolayı, sizlere, buraya her yıl ortalama KAÇ CAN kaybettiğimizi yazamıyorum.

Bu konularda 1987'de ve 1995'te TV spotları ve SUÇLU KİM adlı yarışma dizisi dahil TV dizileri de yapmış bir yönetmen olduğum için kısaca şunu yazabilirim: Ülkemizde her yıl en az BEŞYÜZBİN TRAFİK KAZASI ile dünyada birinci olduğumuzu yine bu birinciliğimizi en az DÖRTBİN ÖLÜ ve en az YÜZ ELLİ BİN YARALI ile bütün dünyaya duyurmakta olduğumuzu haykırmak istiyorum.

Böyle olmaz; böyle olmamalı; artık böyle gitmemeli.

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..