Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '13

 
Kategori
Haber
 

Trafikte arabasının içinde bayıldı

Trafikte arabasının içinde bayıldı
 

sıcaktan araba içinde bayıldı (görsel netten alıntı)


Şanlıurfa’da sıcaktan arabası içinde sıcaktan bayıldı. Şu sıcak günlerde özellikle saat sabah 10 dan sonra zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak gerekir.Bayılma, geçici olarak uyanıklık halinin kaybolmasıdır. Tıpta Senkop adı ile anılır. Bayılan kimse başı döner, gözleri kararır ve iradesi dışında insan yere düşer, şuur kaybolur ve birkaç dakika sonra şuur geri gelir. Beyne giden kan azalmıştır, beyne yeterli miktarda oksijen taşınmaz. Bayılmanın çeşitli nedenleri vardır. Aşırı sıcaklar ve havasızlık, heyecan sonucu tansiyon düşmesi, ateşli hastalıklar, kansızlık kaybı, yaşlılarda daralmış damarların geçici olarak sıkışması, kanda şekerin azalması gibi. Bayılma durumunda vakit kaybetmeden doktor çağrılıp nedeni araştırılmalıdır. Bayılma anında hasta düz yatırılmalı kolonya veya amonyak koklatmak, yüze soğuk su serpmek yararlıdır. En güzeli doktora götürmek. Aşağıdaki haberde sıcaktan arabasının içinde bayılan bir bayanın haberini paylaşmak istedim. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

 

NAHİDE ÇELEBİ

Trafikte arabasının içinde sıcaktan bayılınca

Şanlıurfa’da, aşırı hava sıcaklığından dolayı otomobili içerisinde baygınlık geçiren 26 yaşındaki Cahide Bur ’un imdadına polis ve sağlık ekipleri yetişti.

Olay, öğle saatlerinde Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Özel bir hastanede çalışan 26 yaşındaki Cahide Bur, 63 ZC 254 plakalı otomobili ile çalıştığı hastaneye doğru yola çıktı. Cahide Bur, Atatürk Bulvarı’nda kırmızı ışıkta beklerken, fenalaşarak bayıldı. Yeşil ışık yanmasına rağmen Bur ’un otomobili hareket etmeyince, diğer sürücüler otomobili kontrol ettiğinde genç kadını baygın halde buldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, sıcaklıktan dolayı bayıldığı belirlenen Cahide Buru ilk müdahalenin ardından ambulansla çalıştığı hastaneye götürdü. Tedavisine başlanılan Bur’ un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. (DHA)

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..