Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

TRAFİKTE VİZE İŞKENCESİ NELERE MAL OLUYOR?..

TRAFİKTE VİZE İŞKENCESİ NELERE MAL OLUYOR?..
 

NERDE DEVLET ????..NERDE MİLLET***


İşkence kelimesinin anlamını incelediğimizde,Sıkıştırarak bunaltmak ve hayattan bezdirmek anlamını çıkarıyoruz.

Araç sahiplerinin yıllık vizelerini zamanında yaptırmaları hepimizin menfaatine...

Sağlık,huzur ve konforlu bir yaşam için gerekli...

Vize yaptırmak uygarlığın da insanlığın da gereği..

Ancak araç sahibi olarak hepimizin ortak çilelerinden biri de kuyruklu yaşamlarda işkence çekmek.

Vatandaşlık görevi için de vize yaptırmayı düşünen bir kişi devletine,milletine insani görevini yapmak için muayene istasyonuna gidiyor.

Yaz gezilerine başlamak için aracımızın bakımını yaptırmak ve oradan vizemizi almak için hedefe varıyoruz.

Belki ben şanslıydım;arabamın temiz ve bakımlı oluşu ya da o günkü refah ortamından dolayı...

....

Ancak aşağıdaki haber ve benzerlerini okuyunca insan- pes- diyor.Bu kadar da işkence olmaz kardeşim diyoruz.

..............

DENİZLİ'de, Karayolları tarafından belirlenen bölge dışında kaldığı gerekçesiyle araç muayenlerini yaptıramayanlar, ilginç bir çözüm yolu buldu. Trafik polisine vizesi geçtiği için 61 TL'lik trafik cezası ve trafikten men cezası kestiren araç sahipleri, daha sonra araçlarınn bağlanmaması için, 7 günlük süre içinde zorunlu olarak bulundukları bölgedeki TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları'nda işlemlerini yaptırabiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, bir süre önce Türkiye'de kuzey ve güney olmak üzere iki ayrı bölge belirledi. İki ayrı bölgede araç muayene istasyonlarının ihalesini Doğuş Otomotiv, Akfen ve TÜVSÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK, kazandı. TÜVTURK, Karayolları'nın belirlediği kriterler çerçevesinde, araçların plakalarına göre bulundukları bölge dışında muayenelerini yapmıyor. Sadece, bulundukları bölgenin dışında vizesi geçtiği için ceza yiyen araçların işlemleri zorunlu olarak yapılıyor.

ÇÖZÜM TRAFİK CEZASI KESTİRMEK

Bu uygulama kapsamında güney bölgesinde kalan Denizli'de, kuzey bölgesinde yer alan aralarında başta İstanbul plakalı araç sahipleri, büyük sıkıntı yaşıyor. Denizli- İzmir Karayolu'ndaki TÜVTURK Araç Muayene İstasyonuna kuzey bölgesinden gelen araç sahipleri, kuzey bölgesinde kalan Uşak ve Manisa'ya yönlendiriliyor. Komşu illere gitmek istemeyen bir çok sürücü ise çareyi kendilerini ihbar ederek, vizeleri geçtiği için ceza kestirmekte buluyor. 61 TL para cezası kesilen araç, trafikten de men edilip, sahibine 7 gün içinde vizesini yaptırması için süre tanınıyor. Bu süre içinde vizesini yaptırmayan araç trafik ekipleri tarafından bağlanıyor.

Trafik cezasını kestiren sürücü, ceza belgesiyle bulunduğu bölgedeki araç muayene istasyonuna giderek, zorunlu olarak vize işlemlerini yaptırıyor. Bu yönteme en çok tayin nedeniyle mağdur olan öğretmen, subay, astsubaylar, hakim, savcılar ve polislerin başvurduğu belirtildi.

TÜVTURK yetkilileri, bu uygulamadan kendilerinin de mağdur olduklarını belirterek, sorunun çözülmesi için Ulaştırma Bakanlığı'na başvurulduğunu söyledi.

34 PLAKALILAR ÇOĞUNLUKTA

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Kocatürkmen, özellikle İstanbul plakalı araçların ceza kestirmek istediğini belirterek şöyle dedi:

“Araç muayene istasyonlarındaki kuzey- güney uygulaması nedeniyle kuzeyde kalan illere kayıtlı araçların muayenesi burada yapılmıyor. Vize süresini geçiren araçlar, bulunduğu bölgede ceza yerse vize işlemleri zorunlu olarak yapılıyor. 34 plakalı araçların sürücüleri, başka illere gitmemek için trafik ekiplerimizden vize işlemleri için ceza yazılmasını istiyor. Ekiplerimiz sürücülerin belgelerini inceleyip, vize tarihi geçtiği için 61 TL ceza yazıyor” dedi.

............

Her işini kitabına uyduran bu milletin güzel insanları ,huzuru ne kadar hak ediyor değil mi ?..

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..