Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Trajikomik

Trajikomik
 

Kim ne derse desin, başarılı olmanın sırrı güçlü olmadığı halde kendini güçlü göstermekten geçiyor. Siz ne kadar idealist olursanız olunuz, ne kadar hedef belirlerseniz belirleyiniz, ne kadar dürüst gösteriş sergilerseniz sergileyiniz amacınıza ulaşmanız ya tesadüf sonucu bir gelişme ile başarılı olursunuz, ya da olamazsınız.. 

Toplum olarak geleneklerimize bağlı şiddete eğilimimiz var zaten..Tarihimiz boyunca hep böyle olmuştur..Üzücü ama tablo böyle.. 

Çevremizi incelediğimizde çoğu insan adeta çift kişilikli olarak görmekteyiz..Bakıyorsunuz karşınızdaki insana, insan gibi duruyor. Çıkar çatışması söz konusu olduğu anda aniden şekil değiştirip iki ayaklı başka bir yaratık oluveriyor karşınızda. Sanki biraz önce konuştuğunuz insan o değil de adeta başka bir familya türünden üremiş bir canlı gibi elde etmek istediği şeyi elde etmeye çalışır.. 

Lan, Ulan gibi sözcüklere toplum aşına..Severiz toplum olarak argo kelimeleri..Posta koymaya bayılırız..Delikanlılığın rajonu bu ya.. 

Siyasette de güçlü olanın yanında durmak ilke oldu artık..Seçmen en fazla argo sözcük kullanan liderin yanında durmayı yeğliyor. Kim, karşısındaki rakip lidere daha fazla argo kelimelerle yüklenmeyi başarabiliyorsa seçmen onun yanındadır. 

Trajikomik bir kısırdöngünün içindeyiz.. Yazık, çok yazık.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..